Pleidooi voor cursus moslimangst

MoslimangstHet loopt in Nederland despuigaten uit en we moeten niet langer wegkijken: Nederland lijdt opgrote schaal aan moslimangst. Het is tijd voor actie nu zelfs een simpel liedje van Kinderen voor Kinderen uit 1993 lijdt tot waanbeelden bij politici.Daarom stelt Arnoud Boer, kandidaat-raadslid voor GroenLinks in DenHaag, voor om een Cursus Moslimangst in het leven te roepen. Als u nietdurft om te gaan met moslims, kan het principe van M.O.S.L.I.M.(Moslims Ontmoeten, Samen Leven Is Mooi) uitkomst bieden. Voor aanvangvan de behandeling zou eerst de aard van de moslimangst vastgesteldkunnen worden (diagnose). Hierna kan een trainingsprogramma voorgesteldworden. Iedere Nederland kan de training vervolgens individueel of ineen groep volgen. Arnoud Boer: xe2x80x9cMoslimangst lijkt in hoge mate op hetfenomeen van vliegangst. Ik heb zelf ook last van deze angst gehad enneem dit uitermate serieus. Een goede training heeft mij van dezeirrationele angst af geholpen.xe2x80x9d

Moslim-nabootser
In het eerste deel van de training kunnen zaken alsgedragstherapie, angstinzicht, ontspanningsoefeningen, informatie overspecifieke moslimsituaties aan de orde komen met oefeningen tijdensgefingeerde gesprekken. Vervolgens kunnen cursisten in een moslimwijkoefenen in een koffiehuis en en gesimuleerde gesprekken voeren en eengebed meemaken in een moslim-nabootser. De training eindigt met eenbegeleid moslim-gesprek in een moskee ergens in Nederland.

Follow-up programma
Arnoud Boer: xe2x80x9cHet zou kunnen zijn dat een vervolg-programmanodig is om mensen echt goed af te helpen van hun moslimangst. Volgensmij zijn er genoeg moslims in Nederland die de autochtone medemensterzijde willen staan om van hun angsten af te komen.xe2x80x9d Het laatste deelvan de behandeling kan een nabespreking zijn en een follow-upprogramma. Daarbij worden de ervaringen met moslims besproken en wordenbepaalde trainingsaspecten opgefrist.

Website: www.moslimangst.nl

Arnoud Boer is redacteur van het weblog Geencommentaar en betrokken bij diverse digitale initiatieven

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in arnoud boer. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pleidooi voor cursus moslimangst

 1. Carel says:

  De eerste twee cursisten hebben zich al gemeld.
  http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Moslimangst.htm

 2. mercator says:

  Laatste fase in het wegnemen van de onterechte moslimangst is een groepsverkrachting door de Taliban. nadien krijg je een kopje thee van de baardmannen zodat je zal zien dat die tot de koeltoer van de moslim hoort en dat je dat moet waarderen.

 3. HINDUSTAN says:

  De heer Arnoud Boer wilt ook al meeliften in de populariteitsdraaimolen door zich (net als velen) vast te klampen aan hete hangijzers zoals de het totale Islamdebat, om met opvallende oplossingen aan te komen draven die (zoals zovelen anderen) kant noch wal slaan.
  Ik zou hem en iedereen die denkt in kaders van dit soort ongelooflijk pathetische Moslimgeknuffel waar ik zo langzamerhand een punthoofd van begin te krijgen, eens aanraden eens naar Marokko.nl te surfen en eens wat eigen ervaringen op te doen, zonder op de uitspraken van anderen af te gaan.

  Dan zal Dhr Arnoud Boer erachter komen dat er ‘Islamofobie’ niet altijd betekent dat mensen ‘bang’ zijn voor de Islam, maar wel voor een Nederlandse overheid die langverworven (culturele) vrijheden verkwanselt aan aanhangers van een dwangmatige, racistisch-antisemitische religie die zxc3xa9lf de intolerantie jegens anderdenkenden predikt, en daarbij zelfs een benaming heeft om zoveel mogelijk te heulen met ‘de vijand’ om te doen alsof ze vreedzaam samenleven, maar de Islam te laten overheersen zodra de tijd en de mogelijkheden daar zijn: Taqqiya.

  Bekijk de wereldgeschiedenis er maar eens op na.
  Maar nogmaals: geloof niemand, surf zelf naar Marokko.nl, ga discussies aan, stel zelf vragen, en trek zelf je conclusies 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s