Tegengif in het islamdebat

Islamfobie Het islamdebat is te eenzijdig en vaak gebaseerd op mythes over moslims. Steeds vaker komen opiniemakers aan het woord die geloven in een xe2x80x98wijxe2x80x99 van het verlichte westen en een xe2x80x98zijxe2x80x99 van de achterlijke islam. Dit is een verkeerde ontwikkeling, vindt Chris van der Kroon. Als tegengif besloot hij de website islamfobie.nl op te richten.

xe2x80x9cHet is bijna niet meer mogelijk om moslims te beschouwen als gewone Nederlanders, vertrouwen in hen te hebben en niet bang te zijn voor hun religie. Het is vanzelfsprekend geworden om de achterstand die moslims ervaren in de Nederlandse samenleving alleen te verklaren vanuit de islam.xe2x80x9d Deze bevooroordeelde beeldvorming baarde Van der Kroon zorgen en hij vond het tijd voor een tegenoffensief.

Mensonterend
xe2x80x9cHet debat over de islam heeft weinig nuance. Met islamfobie.nl wil ik hier een tegenwicht aan geven. Net zoals ik, hebben veel mensen het gevoel dat het debat de verkeerde kant op gaat, ze willen er wel wat tegenin brengen, maar omdat de media vaak maar xc3xa9xc3xa9n kant van het verhaal laat zien, kennen de werkelijke achtergrond niet goed. Op islamfobie zijn argumenten verzameld in de hoop meer variatie in het debat te brengen. Ik wil ze deze argumenten in handen geven om Wilders ofwel de versimpeling te kunnen weerstaan.xe2x80x9d

Lees verder op maroc.nl

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s