Rotterdamse raadsleden zijn bedreigd na voordracht Aboutaleb

Volgens PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst zijn verschillendePvdA-raadsleden bedreigd nadat Ahmed Aboutaleb (PvdA) op 17oktober als burgemeester van Rotterdam is voorgedragen. Volgens Van Heemst komen de bedreigingen mede doordat Sxc3xb8rensen, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, in demedia woedend reageerde op de voordracht.

Volgens Sxc3xb6rensen weet Van Heemst niet wat er aan de hand is in dewereld. "Bedreigingen kunnen namelijk van twee kanten komen: of vanextreem links, of van Marokkanen", zegt Sxc3xb6rensen. "Zelf ben ik ookboos, maar in mijn kring heb ik niemand gezien die ooit dit soortbedreigingen zou uiten." Hij vindt het besluit van Van Heemst om naar de media te stappen ‘merkwaardig’. "Wij hebben al langer ervaring metbedreigingen. Met de politie hebben we een duidelijke afspraak dat wegeen ruchtbaarheid geven aan dit soort zaken. Kennelijk heeft de PvdAnog niet veel ervaring hiermee."

Ook Leefbaar Rotterdam zou in de periode rond de benoeming zijnbedreigd. "We hebben een pakket gehad met een bewerkte mobieletelefoon. Misschien moest het een bom voorstellen. Dat schreeuwen wijook niet meteen van de daken. We hebben het ding gewoon door de politielaten ophalen."

Bron: de Pers

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

2 Responses to Rotterdamse raadsleden zijn bedreigd na voordracht Aboutaleb

  1. Inderdaad, de bedreigingen kunnen uit diverse kanten komen. Maar ook uit een kamp waar noch de PvdA noch LR aan hebben gedacht. Namelijk mensen die het wel nogal ‘vreemd’ ervaren, zo’n voordracht en benoeming. Ik bedoel dit: er zijn lieden die alle denkbare klusjes binnen hun politieke partij hebben moeten klaren en alle bezwaren moeten slikken om ergens een ‘plekje’ te kunnen bezitten. Ik moet zelf erom lachen. Ik denk aan zo’n figuur als Jacques Wallage. Wat heeft die man zich niet moeten trotseren om uiteindelijk een voor hem ‘hoofdprijs’, Burgemeester van Groningen te kunnen incasseren. Dan komt een brave middelmatige Marokkaan, niet bepaald bijzonder intelligent, en die passeert hem in no time! Dat is zeker wrang voor zulke uitslovers. En dat kan zich vertalen in hatelijke gevoelens, ja. Kan ik heel goed begrijpen.

  2. Mies says:

    Aboutaleb een “brave, middelmatige Marokkaan”? Wat een aanmatigende woorden, bah.Wie hem Umm Kulthum heeft horen declameren bij Jurgen Raymann weet wel beter.Ik ben verkocht en ik heb er geen woord van verstaan!
    Dit is iemand die zich in wil zetten voor dit land en zijn afkomst niet verloochent.
    Iemand, die iets komt brengen en niet halen.Is dat braaf en middelmatig? Ik vind het groots.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s