Voorlopig geen mogelijkheid om rechtstreeks te reageren op het Allochtonenweblog

Het voelt als een nederlaag, als capitulatie. Graag had ik de mogelijkheid open gehouden om rechtstreeks te reageren op berichten en had ik een platform willen bieden waar ieder zijn mening kan geven.

Dat blijkt lastiger dan gedacht. Er is een groep ‘reaguurders’ die met argumenten onderbouwd reageert en dat doet zonder onnodig grof te worden. Helaas is er ook een hele grote groep die vooral de behoefte lijkt te hebben om te schelden en te beledigen of maar wat te roepen zonder enige onderbouwing. De leden van deze laatste groep – zijn zonder uitzondering – ook zo laf dit anoniem te doen. Het werkt vast bevrijdend om op deze manier je frustratie of opgekropte agressie te uiten, maar ik zou deze reaguurders toch vooral willen adviseren een goede therapeut te zoeken.

Een klein deel van de reacties van de groep anonieme roeptoeters plaats ik wel, maar het overgrote merendeel niet. Het modereren kost me inmiddels te veel tijd en energie, die ik liever besteed aan andere zaken.

Daarom, met spijt, stop ik bij deze voorlopig de mogelijkheid om direct op berichten te reageren. Reageren kan nog steeds, of u nu links, rechts, gelovig of ongelovig bent. Maar het kan nu alleen door een mail te sturen naar allochtonenweblog@hotmail.com. Verwijs daarbij naar het artikel waarop u reageert.

Bij geschiktheid wordt uw reactie geplaatst zonder uw mailadres, maar wel met uw (voor)naam. Als u een mening heeft, heeft u immers vast ook een naam.

Ewoud Butter

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in weblogberichten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s