Amsterdam heeft blinde vlek voor lesbiennes

FennaHet homobeleid van de gemeente Amsterdam is te eenzijdig op mannen gericht. Voor lesbiennes bestaat een blinde vlek. Dat zeggen de raadsleden Petra Hoogerwerf (D66) en Fenna Ulichki (foto) van GroenLinks. Ulichki in het Parool: ”Lesbische vrouwen vragen en krijgen te weinig aandacht. Er wordt veel te veel uitgegaan van een uniforme groep homoseksuelen.” Hoogerwerf: ”Mannen zijn steviger in hun lobby. Vrouwen komen nauwelijks aan bod.”

In de Amsterdamse nota Gay Capital van wethouder Freek Ossel staat slechts xc3xa9xc3xa9n enkele alinea over lesbiennes. Volgens Gloria Wekker, hoogleraar gender en etniciteit, gaan ook de nota’s van minister Ronald Plasterk en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch ook alleen over (witte) mannen.

Hoogerwerf en Ulichki willen dat er meer onderzoek komen naar de positie van lesbische vrouwen. Hulp- en zorgverleners moeten worden getraind om meer rekening te houden met hun problemen. En in de publiciteit waarmee de gemeente haar imago als gay capital vestigt, moeten vrouwen een prominentere rol spelen.

Bron: Het Parool

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in emancipatie, fenna ulichki. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s