Prediker Khalid Yasin welkom in Nederland?

FlayerkhalidyasinGisteren heeft de omstreden islamitische prediher Khalid Yasin zijn eerste inleiding gehouden. De PVV, het CDA en de PvdA hadden eerder vragen gesteld of het wel verstandig was Yasin toegang te verlenen. DePVV noemde Yasin een ‘terrorist en een kwaadaardige man’. Even googlen leert dat bekeerling Yasin het standpuntzou hebben dat een moslim geen ongelovige vrienden hoort te hebben. Ook zou hij uitdragen dat homo’s de doodstraf zouden moeten krijgen en dat de aanslag op Bali gerechtvaardigd zou zijn.

Minister Ernst Hirsch Ballin(CDA, Justitie) heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dathij geen reden ziet om Yasin de toegang tot Nederland te ontzeggen. Omdat Yasin de Amerikaanse nationaliteit heeft, kan hij zonder visum naar Nederland afreizen. Ook vormt hij volgens Hirsch Ballin en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geen direct gevaar voor de openbare orde, nationale veiligheid of internationale betrekkingen.

Tegenover de Volkskrant ontkent Yasin niet dat hij iets heeft gezegd over de vriendschap an moslims met niet moslims, maar dan wel in een   andere context. xe2x80x98Natuurlijk kunnen moslims vriendschappen aangaan met   collegaxe2x80x99s en buren. Die heb ik ook. Maar je ziet niet snel dat moslims heel   intieme vriendschappen hebben met ongelovigen. Daar had ik het over. Ik   veroordeel ongelovigen niet, ik noem ze geen kafirs.xe2x80x99

Het verwijt dat Yasin westerse democratiexc3xabn zou verwerpen, slaat volgens hem nergens op. xe2x80x98Ik heb een heilig ontzag voor regeringen, instituties en de rechtspraak in het Westen. Het Oosten kent, in tegenstelling tot het Westen, wel familiewaarden, maar geen vrijheden en rechtvaardigheid. In Saoedi-Arabixc3xab, Egypte en Pakistan kan ik niet zeggen wat ik wil. In Amerika wel, dat is waarschijnlijk de beste democratie ter wereld.xe2x80x99

Yasin denkt wel dat Wilders in de VS al lang zou zijn veroordeeld wegens xe2x80x98hatespeechxe2x80x99. xe2x80x98Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je in een vol theater keihard xe2x80x98brandxe2x80x99 mag roepen. Maar Wilders gaat nog verder. Door het heilige boek te ridiculiseren, heeft hij eenvijfde van de wereldbevolking in het diepst van hun ziel geraakt. Ik adviseer moslims evenwel niet op hem te reageren.xe2x80x99

Op de Deense cartooncrisis heeft hij een andere visie. xe2x80x98Dat was pure satire. De tekenaars beseften niet dat ze de moslims daarmee zo heftig raakten, maar dat is de schuld van de Deense moslims zelf. Shame on them. Zij hebben de ongelovigen niet uitgelegd waar de profeet voor staat.xe2x80x99

De (vermeende) uitspraken van Yasin over homoseksualiteit en

Welkom?

Afgaande op de reacties op het forum van Elsevier, gaat het wat ver te melden dat de islamprediker ook echt welkom is in Nederland. Enkele reacties: 

* vrijdag 23 januari 2009 09:25   
De bevolking heeft de afgelopen jaren al heel wat zoor zxe2x80x99n kiezen gekregen:
– de moord op Pim Fortuyn
– de moord op Theo van Gogh
– de ongebreidelde immigratie
– de razzia tegen en vervolging van Gregorius Nekschot
– de EU-Grondwet, tegen onze wil in
– buitenlanders op bestuursposten
– de demonisering van Geert Wilders

Deautoriteiten moeten gaan beseffen dat het te veel kan worden. Dat zoxe2x80x99nhaatprediker ons land in mag om zijn haat te zaaien is de zoveelstedruppel in die welbekende emmer. Als de autoriteiten zo doorgaan, moetde bevolking op een gegeven moment voor zichzelf gaan opkomen.
Gewelden bedreiging lonen blijkbaar. Links en islamistisch trekken steeds aanhet langste eind. De vrijheid wordt langzaam en gestaag aangevreten.Gewone gezond-verstand-meningen mogen niet meer. xe2x80x98Rechtsxe2x80x99 wordtgedemoniseerd en vervolgd. Dat kan niet zo door blijven gaan.
Moeten er dan ook eerst kogels en messen van rechts komen, voordat er geluisterd wordt?

*vrijdag 23 januari 2009 09:08   

Deze godsdienstwaanzinnige is een potentieelgevaar voor de orde in dit land. Tevens moet de overheid (wij, debelastingbetalers dus) tijd en geld besteden om die kwezel aan te horenom te controleren of hij hier haat zaait. Met het grote risico, dat alshij dat doet, hij hier opgepakt en berecht moet worden, zodat we voornog veel meer kosten en ellende komen te staan. Ook zullen zijnwalgelijke aanhangers hem dan waarschijnlijk als xe2x80x98martelaarxe2x80x99 gaan zien. Hirsch Ballin en de Marokkaanse burgemeester Aboutaleb zijn anti-Nederlands bezig.

* vrijdag 23 januari 2009 08:51   

Deze vent hoort zodra hij een dikke teen over drempel heeft op schiphol meteen opgepakt te worden.

Een groter treiteren en mensen voor het hoofd stoten kun je ier niet maken,Hirsch Ballin.
Ik verdenk jullie in DenHaag er sterk van olie op het vuur te gooien.

* vrijdag 23 januari 2009 00:04   

Toon Uw oprechte bezordheid voor deze uiterstangstaanjaagende ontwikkeling. Nog even en wij zijn de gevangenen inons eigen land.
Wij worden gegijzeld door een extreem gevaarlijke groep facsisten, die niets ontziend onze samenleving om zeep willen brengen.

* donderdag 22 januari 2009 23:36       

Watis dit voor een idioot land. Geert Wilders wordt vervolgd voor hetuitdragen van een noodzakelijke boodschap die ons wil beschermen tegendeze godsdienstwaanzin.
Nu wordt dat falderappes ook nog bijnawelkom geheten.Ik denk nog vaak aan Pim en lees zijn boeken nog steeds.Wat had die man gelijk. Mensen steun alsjeblieft onze Geert!

* donderdag 22 januari 2009 23:10   

De vervolging van Wilders wegens vermeend haatzaaien wordt door delinkse meute en hun mohammedaanse meesters haast orgastisch verwelkomt.Daar tegenover een representant van een walgelijk barbaars systeem dieaantoonbaar en bewezen tot haat oproept is voor diezelfde meute welkomin ons land. Ik zal wel uit een ei zijn gekropen, want hier begrijp ikhelemaal niks van. Ieder weldenkent mens wil zo’n stuk ongeluk tochniet binnen zijn grenzen? En welke democratie zit nu te wachten op eenfacistxc3xafode boodschap

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam, vrijheid van meningsuiting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s