Tijdschrift voor homo's in Marokko

Begin deze maand is het eerste Arabische homotijdschrift gelanceerd. Marokko heeft de primeur. Het tijdschrift wil een stem geven aan lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen in het homofobische Marokko.

Milthy
Het tijdschrift genaamd Milthy, wat zoiets betekent als homo in het Arabisch, wil mensen met een andere seksuele geaardheid erkenning geven. Tot nu toe bestaan homo’s niet volgens de autoriteiten en wordt het volledig verzwegen, aldus de makers van het tijdschrift.

Spanje
De redactie van Milthy is gevestigd in Madrid, Spanje. Ondanks dat homoseksualiteit strafbaar is – er staat een gevangenisstraf op van 3 jaar en een zware boete xe2x80″ zag de redactie geen bezwaar om het tijdschrift toch uit te brengen. Bijna 200 exemplaren zijn uitgegeven en ‘onder de toonbank’ verkocht in Rabat.

Tot nu toe heeft alleen de krant van een islamitische partij, Attajdid, opgeroepen tot een ban op het tijdschrift. Volgens hen ‘verpest homoseksualiteit de toekomst van de mens en gaat het in tegen de normen en waarden van de islamitische samenleving’.

Bron: maroc.nl

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s