Tweede vrouw geen bezwaar

Tweedevrouwgeenbezwaar237x300Abdelhakim Chouaati (bekend van tv-programma Ab en Sal) is bepaald geen knuffelallochtoon. Hij is een zelfbewuste tweedegeneratie Marokkaan en een kritische Nederlander, die de maatschappij nauwlettend in het oog houdt. Er is niets dat hem ontgaat. Met zijn vlijmscherpe bewoording en zijn compromisloze humor spaart hij Nederlander, noch Marokkaan.

In Tweede vrouw geen bezwaar deelt Abdelhakim in grappige, soms emotionele en dan weer nuchtere columns zijn uitgesproken visie op Nederlanders en Marokkanen. Hij bespreekt het gedrag van zowel Nederlanders als Marokkanen, net als hun keuzes, hun politiek, hun godsdienstbeleving en hun sterke en zwakke punten. Eerlijk en direct, zonder omhaal. Spitsvondig zonder clownesk te worden.
Tweede vrouw geen bezwaar (uitgeverij Lemmens) helpt de tweedegeneratie Marokkaan, die met xc3xa9xc3xa9n been in de cultuur van zijn moederland staat en met zijn andere in de Nederlandse samenleving, om zijn positie te bepalen: integreren betekent niet je eigen identiteit opgeven. De eigengereide Nederlander leest in deze bundel dat zijn opgeheven vingertje zoxe2x80x99n integratie soms behoorlijk ingewikkeld maakt.

Bestel het boek nu en betaal gxc3xa9xc3xa9n verzendkosten! Boek bestellen? Klik hier!

Boekfragment 1: xe2x80x98Mijn groene appelxe2x80x99 (hoofdstuk 3 van 38)

Boekfragment 2: xe2x80x98Exc3xa9n schoen voor de Sintxe2x80x99 (hoofdstuk 2 van 38)

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in cultuur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s