Extreemrechts gaat in Veenendaal actievoeren tegen Marokkaanse jeugbendes

VoorpostIn Veenendaal dreigt het aardig uit de hand te lopen. Eerder deze week werd bekend dat de moskee in Veenendaal stelselmatig wordt lastig gevallen, zie hier. Vandaag liet de rechtsextremistische groep Voorpost weten in Veenendaal actie te gaan voeren tegen de overlast van Marokkaanse jeugdbendes. Morgen start de organisatie een campagne onder de leus: "Hand in hand terug naar eigen land!" Voorpost wil onder andere de opzet van burgercomitxc3xa9s stimuleren. Dat laat de ‘ actiegroep’ in een persbericht weten. In het persbericht schrijven de rechtsextremisten:

"Voorpost zal de komende tijd regelmatig op verschillende tijden, ook ‘s avonds en xe2x80x99s nachts, de straat op gaan in de belegerde wijken van Veenendaal om de burgers een hart onder de riem te steken en hun te laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Nu de politiek toestaat dat de Marokkanen ‘s nachts gaan patrouilleren in de wijken zullen burgers helemaal niet meer de straat op durven xe2x80x99s avonds. Voorpost is op straat als de politiek verzaakt!"

Volgens Voorpost zijn de problemen met Marokkaanse jongeren de laatste tijd geen incidenten, maar een structureel probleem. De organisatie laat weten de avondklok die is voorgesteld door de burgemeester niet te accepteren.

Voorpost eist een onmiddellijke inzet van extra politie, een zero tolerantiebeleid en "een burgemeester die het opneemt voor de hele bevolking."

De Veenendaalse Krant heeft het persbericht van Voorpost kritiekloos overgenomen, inclusief de suggestie dat de actie van Voorpost donderdag start "voor de gemeenteraadsverkiezingen".

Meer over Voorpost op Wikipedia hier

Zie ook: Marokkanen in de media

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in extremisme. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s