Vierde editie van Pink Istanbul

Op 3 april a.s. vind de vierde editie van Pink Istanbul plaats in Paradiso te Amsterdam. Pink Istanbul is een evenement dat op een feestelijke manier Istanbul en Amsterdam dichter bij elkaar brengt. Tegelijkertijd biedt een gelegenheid om de actualiteit van de Turkse holebi gemeenschappen in beide steden met een groter publiek te delen. De vierde editie van Pink Istanbul vindt er in Paradiso te Amsterdam . Het programma is divers en biedt gelegenheid voor ontmoeting tussen de Turkse gemeenschappen en holebi gemeenschappen uit Nederland en Turkije.
Het evenement omvat twee delen: debat en feest. 

19.30 Debat (Kleine zaal van Paradiso)

Het inhoudelijk debat biedt een podium voor een serieuze gedachtewisseling over actuele ontwikkelingen, over kansen en belemmeringen in de emancipatie van Turkse holebixe2x80x99s en transseksuelen in Nederland en Turkije. Deelnemers: Begum Basdas (Lambda Istanbul), Bawer Cakir (Publicist, journalist Bianet Istanbul) Mustafa  Ayranci (HTIB)Turkse Arbeidersvereniging in Nederland, Binnur Berkholz-Zengin (secretaris Landelijke Inspraakorgaan Turken) en publiek.

23.00 Feest Pink Istanbul (Paradiso)

De dag wordt afgesloten met een bruisend feest met bekende artiesten uit Istanbul en Amsterdam.

U wordt door HTIB en COC Nederland van harte uitgenodigd voor een informele kennismaking en ontmoeting met de Turkse spreker van Lambda Istanbul Begum Basdas. De besturen van stad Amsterdam, van Turkse organisaties in Nederland en van COC Nederland, COC Amsterdam zijn hierbij uitgenodigd en aanwezig om kennis te maken en gedachten te wisselen met de vertegenwoordiger(s) van Turkse organisatie(s) over hoe de emancipatieprocessen in Nederland en Turkije elkaar kunnen versterken.
De kennismaking start vanaf 18.30 in de Kleine zaal van Paradiso.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s