Homo's opgelicht door Wilders

Hoewel de PVV zich graag presenteert als voorvechter van homo- en  vrouwenrechten, blijkt de partij vooral een oplichter van iedereen die de  emancipatie van homo- en biseksuelen een warm hart toedraagt. In de recente rel  rond de homofobe houding van de katholieke kerk werd dit nog eens pijnlijk  duidelijk.  

Afgelopen weken werden in kerk,  op straat en in de media verwoedde discussie gevoerd over het besluit van een  aantal priesters en een bisshop van de katholieke kerk, om hosties te weigeren aan  alle openlijk homoseksuelen, omdat die xe2x80″volgens deze geestelijken-  een xe2x80x98zondige levensstijlxe2x80x99 op na zouden  houden of niet de xe2x80x98juiste beleving van de seksualiteitxe2x80x99 zouden kennen (Bron). Honderden homoxe2x80x99s bezochten de Bossche Sint-Jans kathedraal om de bisschop ertoe  te bewegen, van zijn homofobe standpunt af te zien. Leden en bestuurders van  verschillende maatschappelijke organisaties, politieke partijen en actiegroepen  verklaarden zich solidair met de katholieke homoxe2x80x99s, deden mee aan de  protestacties of klommen in de pen.    

Maar van Wilders kwam geen woord.  Geen artikel op de PVV-website, geen boze Kamervragen, geen grote mond over hoe  hij het allemaal beter gaat maken. Telkens als een orthodoxe imam zich  discriminerend uitspreekt over homoxe2x80x99s, elke keer als er een homo in het Amsterdamse uitgaansgebied door jongeren van al dan niet Marokkaanse afkomst  wordt mishandeld, maakt Wilders zich hier terecht boos om. De Islam is een  homo-onvriendelijke religie en past hierom niet in onze samenleving, zo meent de  extreem-rechtse politicus. Maar als de Rooms-Katholieke Kerk -een van de  machtigste religieuze instellingen ter wereld- onomwonden homoxe2x80x99s discrimineert  door ze moedwillig uit te sluiten, houdt Wilders angstvallig zijn mond. Sommige  elementen in de xe2x80x98joods-crhistelijke, humanistische cultuurxe2x80x99 die Wilders meent  te verdedigen zijn namelijk net zo homofoob als sommige elementen in de  Islamitische cultuur die hij aanvalt.      

Is Wilders misschien bang om aan  christelijke zijde stemmen te verliezen? Alleen als de homo-emancipatie ten  dienste kan staan van Wildersxe2x80x99 racistische ideexc3xabn lijkt hij zich hier druk om  te maken. Maar de kerk bekritiseren doet de politicus xe2x80″die bijvoorbeeld ook  onder zeer conservatieve SGP-jongeren erg populair is (Bron)-  liever niet.

De PVV misbruikt homoseksuelen om  over hun rug een anti-Islam politiek te bepleiten. Dat Wilders zich  uiteindelijk niet echt hard wil maken om de rechten en belangen van homoxe2x80x99s te  verdedigen waar nodig, blijkt onder meer uit het feit dat hij zich in de hele  discussie rond de katholieke kerk niet gemoeid heeft. Geert Wilders laat zo  eens te meer zijn ware gezicht zien: dat van een politieke oplichter, die  mensen voorliegt en misbruikt, alleen maar om er zelf beter van te worden. 

Dit bericht is met toestemming overgenomen van het weblog wilderssluitookjouuit

         

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in wilders pvv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s