Vereniging Kert zoekt leden

Vrijdag 5 maart 2010 is er een bijeenkomst in Utrecht geweest op initiatief van de schrijver Tijani Boulaouli voor de oprichting van vereniging Kert.

Vereniging Kert
Deze vereniging wil zich richten op het uitvoeren van socio-economische en ecologische projecten in het Kert-gebied. Dit gebied bevindt zich in de provincie Driouch van Noord-Marokko. De benaming van deze vereniging komt van de herkenning die men heeft met de rivier Kert xe2x80x9cGardxe2x80x9d die door de stammen van het Oostelijk Rifgebied loopt en uitmondt in de Middellandse zee. De stammen van dit gebied worden ook wel de Kert-stammen genoemd en onderscheiden zich linguxc3xafstisch en cultureel van het omringend gebied. De vereniging wil werken aan het imago van dit achtergesteld gebied en de betrokkenheid bij toekomstige projecten zo breed mogelijk uit te zetten bij alle bewoners van dit gebied, in binnen en buitenland. Nieuwe ontwikkelingen zoals de Koninklijke toewijzing van de stad Driouch als provinciehoofdstad en de benoeming van een gouverneur voor deze provincie heeft ervoor gezorgd dat deze regio op de politieke agenda van centrale overheid is komen te staan. Dit schept mogelijkheden voor Non Governmental Organisations ( NGO`s ) zoals een vereniging Kert om zich actief met de reorganisatie van de provincie Driouch te bemoeien en ervoor te zorgen dat de toekomstige investeringen in deze regio in lijn zijn met de behoeften van haar inwoners


Voorgestelde projecten
Het versterken van de organisatie van de voetbalclub van Driouch en ondersteunen met een bus voor uitwedstrijden.
Het opzetten van een krant en het versterken van positie van journalisten door aanleveren van essentixc3xable materialen voor de uitvoering van hun werkzaamheden.

Ons hard maken voor een ( Park National) natuurpark in de provincie Driouch en het documenteren en verspreiden van informatie over de flora en fauna van dit gebied.

Het organiseren van een culturele festival in de zomermaanden waarin het aantal bezoekers uit het buitenland het grootst is.

Bezoek met een delegatie van vereniging Kert aan de nieuwe Marokkaanse provincie stad Driouch om het bestemmingsplan en de ontwikkelingen en plannen voor deze regio te bespreken.

Om de vertegenwoordiging van deze vereniging democratisch te laten verlopen doen wij een oproep aan iedereen die zich wil inzetten voor de projecten van vereniging Kert. U bent welkom op de eerste officixc3xable vergadering van vrijdag 2 april 2010 op een nader te bepalen locatie. Geef u via de onderstaande e-mail op en wij sturen u tijdig het programma en de locatie tegemoet. Wij vinden het belangrijk dat vrouwen deelnemen aan deze vereniging en nodigen ook vrouwelijke gexc3xafnteresseerden zich te richten tot de organisatie. Naar gelang de behoeften kunnen wij een volwaardige afdeling opzetten voor vrouwen.

Aanmeldingen voor de eerste vergadering kunt u richten aan: kertvereniging@gmail.com

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in migrantenorganisaties. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s