" Marokkanen kiezen voor Cohen en Van der Laan"

”De eerste generatie Marokkanen in Nederland zal eerder geneigd zijn PvdA te stemmen met Job Cohen aan het roer dan met Wouter Bos als leider.” Aldus Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN).

Volgens Azarkan is Cohen vooral in de ogen van de eerste generatie Marokkanen veel meer een staatsman en Vader des Vaderlands dan Bos. ”In deze groep is er behoefte aan een man met de statuur van Kok en Den Uyl.”

Azarkan meent dat Cohen voor meer binding zal zorgen. ”Cohen is minder zakelijk dan Bos en brengt bovendien zijn ervaring van de straat mee.”

Volgens Nadia Bouras, die onderzoek doet naar de migratie van Marokkanen naar Nederland, betreurt de Marokkaanse gemeenschap het vertrek van Cohen uit Amsterdam. Zij denkt dat hij in Den Haag voor het hele land veel kan gaan betekenen. ”Zijn toon en voorkomen worden geprezen, hij is een verademing in het politieke geweld.”

Bouras heeft de indruk dat in haar omgeving Van der Laan als een goede opvolger van Cohen wordt gezien. ”Ik hoor zijn naam vaak dezer dagen. Gezien zijn achtergrond wordt hij door veel Marokkanen gezien als een goede opvolger.”

Bron: ANP/Parool

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s