Ben jij ingeburgerd? (quiz)

GroenLinks in Den Haag wil dat xc3¡lle Hagenaars inburgeren en heeft vrijdag de Haagse Inburgeringsquiz gelanceerd. Op www.benjijingeburgerd.nl kunnen alle Hagenaars de test doen. In de quiz komen vragen aan de orde als "In
welke wijk staat de oudste moskee van Den Haag?" en "Wat is een kapsalon". Raadslid David Rietveld: "Het wordt tijd dat alle Hagenaars inburgeren. Wie in een wereldstad leeft kan zijn oren en ogen niet sluiten voor andere culturen. Ik wil daarom iedereen roepen om de quiz te doen en te kijken wat zijn of haar wereldburgergehalte is."

Met deze quiz wil GroenLinks ook kritiek leveren op de eenzijdige discussie rondom integratie. Aan nieuwkomers worden hoge eisen gesteld, terwijl de andere kant niet wordt belicht. Het heeft volgens GroenLinks weinig zin om de diversiteit in Den Haag te ontkennen of te bestrijden.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in immigratie. Bookmark the permalink.

1 Response to Ben jij ingeburgerd? (quiz)

  1. alexander says:

    Heb net de Groenlinks test gedaan. Alleen maar vragen over Haagse ditjes en datjes, geen enkele vraag over de democratie, gelijkheid en vrijheden. Het is verkiezingstijd, dus grapjes mogen, maar dit is niet erg serieus te nemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s