Niet links of rechts: Stem niet! (Izz ad-Din Ruhulessin)

xe2x80xa8

Mohammmed Benzakour zegt dat de Partij van de Arbeid de xe2x80x98allochtone stemxe2x80x99 niet waard is. Moslims zouden progressief moeten stemmen. Maar in welk kader moeten we deze oproep plaatsen?xe2x80xa8 Het betoog van Benzakour komt neer op een beschuldiging van graaien in het allochtone electoraat, en hen daarna keihard laten vallen. Op het eerste gezicht maakt hij een ijzersterk punt, want iedere moslim weet dat de PvdA niets meer dan een paternalistisch partijtje is, zuchtend onder de Last van de Witte Man. De enige politieke reden van het slijmen bij moslims, is inderdaad het strategische belang van de islamitische stem in de grote steden. Dat betoogt Izz ad-Din Ruhulessin. Hieronder het vervolg van zijn artikel.
xe2x80xa8xe2x80xa8
‘Progressief’?
xe2x80xa8
De arme moslims en allochtonen, verraden door hun zogenaamde protector, moeten daarom, aldus Benzakour, progressief stemmen. Wie is progressief? Omdat GroenLinks de enige partij is die te boek staat als ‘progressief; en de meerderheid van de ondertekenaars lid van of gelieerd aan die partij, is het duidelijk dat met xe2x80x98progressiefxe2x80x99 hier GroenLinks bedoeld wordt. Het zou ook niet verbazend zijn als dit betoog door de spindoctors van die partij is bekokstoofd. Een vuil spelletje van GroenLinks: moeten moslims progressief stemmen omdat dit in het belang is van islam en de moslims, of omdat dit in het ‘strategisch belang’ van GroenLinks is?

Twee billen van dezelfde kont
Er bestaat namelijk geen grotere gotspe dan de suggestie dat de belangen van islam en de moslims vertegenwoordigd zouden kunnen worden door een partij als GroenLinks. Heeft die partij werkelijk de illusie dat de islamitische gemeenschap de uitspraken van Femke Halsema van afgelopen zomer is vergeten (over haar voorkeur voor moslima’s zonder hoofddoek, red.)?xe2x80xa8GroenLinks en de Partij van de Arbeid, dat zijn twee billen van dezelfde kont. Op dezelfde manier als de PvdA, spant GroenLinks de islamitische Chamberlains (of is Bastiaan een betere metafoor?) voor haar karretje om haar ideologie aan de moslimgemeenschap op te dringen. GroenLinks zal dezelfde gesubsidieerde staatsislam, het gedrocht genaamd xe2x80x98gematigde Islamxe2x80x99,  proberen op te dringen zoals dat de PvdA tracht te doen. GroenLinks lijdt onder dezelfde White Manxe2x80x99s Burden als dat de Partij van de Arbeid doet.

Bovendien is het ideologisch gewoonweg absurd te suggereren dat moslims progressief zouden moeten stemmen. Waren het niet diezelfde progressieve, linkse partijen die alle fundamenten van de samenleving (zoals het huwelijk en het gezin) hebben bestreden? Linkse partijen zijn bovendien in Nederland de traditionele vijanden van religies, en zeker van islam.xe2x80xa8De enige reden waarom een moslim op een GroenLinks zou stemmen is xe2x80″ naar analogie van imam Van der Ven xe2x80″ dat ‘griep beter is dan kanker’. Maar deze vergelijking gaat enkel op wanneer je de Partij van de Arbeid als kanker neerzet, en GroenLinks als griep. Dit is hier totaal niet aan de orde. De PvdA en GroenLinks zijn niets meer dan twee cellen van dezelfde ziekte.

‘Staatsislam’
xe2x80xa8Nee, met de huidige politieke partijen is het voor een moslim beter omgewoon helemaal niet te stemmen. Stem je SP, dan stem je tegenislamitisch onderwijs (en daarmee tegen de toekomst van onze kinderen);stem je GroenLinks, dan stem je tegen zowat alle islamitischekernprincipes; stem je PvdA, dan stem je voor nog vier jaarpaternalisme, om behandeld te worden als koloniaal onderdaan xe2x80″ en derest, waarschijnlijk behoeft dat geen uitleg.

Misschien is het zelfs wel beter voor moslims om autoritair rechts testemmen (Trots op Nederland, bijvoorbeeld). Want de beoogde wetten xe2x80″hoofddoekverbod, handenschudwet xe2x80″ zijn makkelijk te negeren: gewoon jeer niet aan houden. Maar de ‘staatsislam’ (i.c.de beoogde gematigdeislam, red.)die links zal verspreiden via de publieke omroep, opschool, gesubsidieerde moskeexc3xabn en allerlei andere projecten, daarontkomen we moeilijker aan.xe2x80xa8Stem links, en de derde generatie moslimszal waarschijnlijk de laatste generatie moslims in Nederland zijn.Daarna zullen er slechts xe2x80x98Eid-istenxe2x80x99 zijn: de moslimtegenhanger van demoderne christen, voor wie het geloof niet veel meer inhoudt dan hetmet de mond belijden en zich volproppen met kerst.

Een geloof kan bestaan zonder instituties, een geloofsgemeenschap niet.Moslims hebben geen links paternalisme nodig, maar scholen, vakbonden,media, ziekenhuizen, sportverenigingen, een politieke partij; dxc3¡t zijnde ware noden van de islamitische gemeenschap.xe2x80x83

Geschreven door Izz ad-Din Ruhulessin (webmaster van saifullah.nl (Beta-versie) en met zijn toestemming op het Allochtonenweblog geplaatst. Dit artikel is ook verschenen op wereldjournalisten.nl

Zie ook:

PvdA is niet meer Partij voor de Allochtonen (open brief van Benzakour e.a.)

Benzakour, kijk eens naar ons (Fouad Sidali en andere PvdA politici) 

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in opinie, Politiek. Bookmark the permalink.

9 Responses to Niet links of rechts: Stem niet! (Izz ad-Din Ruhulessin)

 1. flip says:

  islamitisch onderwijs moet ook net zoals christelijk onderwijs verdwijnen. Religie is niet voor in de schoolbanken maar iets waar prive voor gekozen kan worden. Bovendien is religie in basisonderwijs indoctrinatie. religie zou iets moeten zijn waarvoor gekozen mag worden na de middelbare school, vanaf je 16de of 18de zodra je je eigen meningen kunt vormen.

 2. Truth Hurts says:

  Deze schrijver ziet het Islamitisch onderwijs als ‘de toekomst voor onze kinderen’.

  Grappig. Meer heb ik er niet over te zeggen:)

 3. Truth Hurts says:

  In principe vind ik het wel moeten kunnen, niet op een openbare school, maar wel een specifieke.
  Zo heb je in NL ook diverse Hindoe basisscholen.
  En die doen het prima. Uitstekend zelfs
  De moslimscholen niet.
  Waar dat aan ligt, ga ik hier niet beschrijven, dat weten mensen zelf wel.
  Dan is het op zijn minst kort door de bocht door dan te stellen dat dan maar ‘alle religieuze scholen moeten verdwijnen’.

  Dat is alles over 1 kam scheren, het hele bos verbranden, terwijl het natuurlijk iets intelligenter is om alleen het onkruid te wieden;)
  Nu gebeurt dat in dit geval ook, na het uitkomen van diverse misstanden op de betreffende scholen.

 4. clerge says:

  De PvdA(llochtonen) is zijn arbeiders allang kwijt, wat overblijft zijn vrouwen (nepfeministen), grach-tengordelsocialisten en uiteraard de allochtonen, verslaafd als ze zijn aan het subsidie-infuus (jizya).
  Wat me sowieso niet aanstaat in dit artikel is dat allochtonen en moslims al in de eerste zin op 1 grote hoop worden gegooid, ik verzet me daartegen, het zijn vooral moslims waar steeds gedonder over is, zij figureren prominent in alle negatieve statistieken, ik erger mij dood aan het absolute gebrek aan zelfreflectie in de moslimgemeenschap en de vanzelfsprekendheid waarmee van alles en nog wat wordt geclaimd. White man’s burden, wat een bullshit. Islamitische samenlevingen blinken uit in intole-rantie en achterlijkheid (loop de 56 lidstaten van de Organisation of Islamic Council er maar op na), als Nederlander van Surinaamse afkomst begrijp ik niet waarom Suriname lid is van deze club.
  Wat me nog veel meer tegen de borst stuit is de laatste alinea van dit stuk, waarin op bijna onbeschofte wijze ziekenhuizen, scholen, media, vakbonden en wat dies meer zij voor moslims worden opgexc3xabist. Zo worden, onder het mom van multiculturalisme en cultuurrelativisme, parallelle samenlevingen gecreerd, de volgende stap is dat in die gebieden de shariawetgeving van kracht wordt. Resultaat: de beruchte no-go-areas, die intussen in elke Europese stad met een aanzienlijke moslimbevolking aan het ontstaan zijn.
  Mijn oproep aan Izz ad-Din Ruhulessin: als je Nederland en de Nederlanders niet meer kan luchten pak je biezen, koop een enkeltje richting 1 van de 56 OIC landen, ga je daar nuttig maken, en val mij en de rest van Nederland niet lastig met die opdringerige nonsens over de Islam. Hindoes, Boeddhisten, Joden, Bahai’s, Sikhs, Shintoisten, animisten, enz. leuteren ook niet de hele tijd over hun religie. En als je toch niet gaat stemmen hoop ik van jou nooit meer iets te vernemen. Je kent vast meer ka-meraden die samen met jou die enkele reis willen ondernemen: neem ze in godsnaam mee!!

 5. Benno says:

  Goed en helder stuk. Eens een keer een ander geluid, en dat is ook wel verfrissend.
  Ik ben het niet met je eens, maar ervaar dit wel als een goede bijdrage aan de discussie. Dat kun je helaas niet van alle reaguurders stellen.
  Ik ben het eens met Flip: bijzonder religieus onderwijs is niet meer van deze tijd. Of geen religieus onderwijs, of kritische aandacht voor alle religies.
  Truth Hurts, wanneer je niet alles over xc3xa9xc3xa9n kam wilt scheren, moet je dat ook niet voor islamitische scholen doen. Er zijn ook een aantal isl. scholen die wel goed presteren.
  En Clerge, iemand die zo weinig van vrijheid van meningsuiting houdt en zo weinig tolerant is, kan volgens mij beter zelf z’n biezen pakken. Nederland is altijd een internationaal georienteerd en tolerant land geweest. Als je dat niet bevalt, hoor je hier misschien niet thuis en kun je misschien beter zelf je biezen pakken en al je intolerante vriendjes meenemen.
  Wat zal dat een rust geven…

 6. Elisabeth says:

  Eigen ziekenhuizen? Graag!Scheelt een hoop heibel in normale ziekenhuizen.Het zal alleen moeilijk worden om er islamitisch personeel voor te vinden.

 7. Elisabeth says:

  Ben het helemaal met Clerge eens.Als je het nog kunt uithouden, lekker hier blijven dus.
  De schrijver van deze column, Izz ad-Din Ruhulessin reageert ook op “Wij blijven hier.nl”, en is bepaald niet tolerant kan ik je melden.Volgt blind de koran, zonder zelf na te denken.

 8. Truth Hurts says:

  Benno, je moet beter lezen.
  Ik had het over het kaf van het koren scheiden, en daarmee bedoel ik alle slechte scholen.
  Een feit is, dat van de religieuze scholen alleen Islamitische scholen keer op keer in opspraak komen door wanprestaties.
  Zijn er ook Islamitische scholen die het goed doen, Benno?
  Geweldig!
  Het zou er maar bijkomen dat geen enkele Islamitische school het goed zou doen zeg!:)

 9. Noor says:

  Helaas dat je aanraad om niet te gaan stemmen. Een beetje dom als je het mij vraagt. Waar je ook op stemt ze kunnen je belangen toch niet behartigen….dit heeft allerlei redenen en factoren, maar om niet te gaan stemmen is helemaal geen optie. Als je niet stemt heb je helmaal niets te zeggen en ga je stem verloren. Dit kan betekenen dat een andere partij hierdoor wel groter kan worden. Als je stemt worden de stemmen verdeeld en komt er geen xc3xa9xc3xa9n grote partij maar verschillende partijen die samen moeten regeren. Ga wel stemmen maakt niet welke partij gxc3xa9xc3xa9n PVV….maar de rest is okxc3xa9.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s