Interview met zus van dader dodelijke aanrijding met scooter pakt averechts uit

Maroc.NL sprak Laila El G. de zus van de 18-jarige dader van het scooterongeluk in Nijmegen waarbij een 50-jarige man om het leven kwam. De twee Marokkaanse jongens reden op een gestolen scooter een 50-jarige man dood en bedreigden daarna het personeel van het Radboud ziekenhuis. Een broer van de dader zou een journalist van de Gelderlander hebben bedreigd met de dood.

In het interview probeert Laila haar kant van het verhaal te vertellen, maar je kunt je afvragen of ze in die opzet is geslaagd. Wanneer je het interview leest ontstaat de indruk dat ze iedereen de schuld geeft, behalve haar broertje: xe2x80x9cAls de politie ze niet zo had opgejaagd, was dit nooit gebeurdxe2x80x9d, vindt Laila. xe2x80x9cWaarom gingen deze agenten tieners achtervolgen op zoxe2x80x99n druk tijdstip midden in het centrum van Nijmegen? Terwijl overal cameraxe2x80x99s hangen en de politie makkelijk de identiteit kan achterhalen. Toen de agenten zagen dat mijn broertje en zijn vriend tegen het verkeer inreden hadden ze de achtervolging moeten staken om anderen en mijn broertje en zijn vriend niet in gevaar te brengen. Mijn broertje en zijn vriend waren bijna dood door dit tragische ongeluk.  De politie had de situatie beter moeten inschatten. xe2x80x9c

Over haar broertje zegt Laila: xe2x80x9cHet was gewoon een ongeluk, mijn broertje heeft dit nooit met opzet gedaan. Hij heeft die meneer niet eens zien staan. Zijn probleem is dat hij met de verkeerde jongens omgaat die scooters en fietsen stelen. Hij heeft een wajong uitkering en zijn IQ is maar zestig. Dus maakt hij verkeerde keuzes. Zijn vriend had die avond veel geblowd en was stoned. Mijn broertje is verder echt een lieve, teruggetrokken jongen en vader van een xc3xa9xc3xa9njarig kindje. Hij zou nooit iemand kwaad willen doen.xe2x80x9d

Lees het hele interview op Maroc.NL

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in jeugdcriminaliteit. Bookmark the permalink.

2 Responses to Interview met zus van dader dodelijke aanrijding met scooter pakt averechts uit

 1. Scottie says:

  Als ik dit artikel lees lees ik niets kritisch ten aanzien van dat ongehoord schijnheilige interview van die meid. In plaats dat er kritisch wordt gekeken naar waar die griet de fout ingaat worden haar woorden en boodschap ook hier herhaald.

  Laat ik het zo zeggen, als die zus beter op haar bijna achterlijke “broertje” had gepast was die man niet doodgereden, was die jongen met een IQ van een randdebiel geen vader geworden en had dat ventje gewoon in een gesloten inrichting gezeten.

  Zodra Marokkanen spreken over “mijn broertje” weet je dat het mis is.

  En het staat ook zo aardig “mijn broertje” alsof het om een kind gaat. Die dode jongen in het park in Amsterdam werd 29 maar wordt door zijn overigens oprecht bezorgde broer op AT5 “broertje” genoemd, ook dit kereltje wordt door zijn zus “broertje” genoemd. Maar ik denk dat als hij echt haar broer was geweest zij wel beter op dit zorgenkind had gepast. Groter achterlijkheid ben ik nog niet tegengekomen.

  Een troost, ze laat zich door een site van Marokkanen interviewen en in dat gesprek zet ze die hele gemeenschap voor gek, en voor verraders, want ze laten haar gewoon haar gang gaan om van Marokkanen mensen te maken die niet op hun broertjes kunnen passen dan nadat er doden zijn gevallen.

 2. johannes says:

  Jammer dat het allemaal zo moet
  Laten we de eer aan ons zelf houden en ons niet laten verleiden tot woorden als achterlijke broertje en die meid

  We hoeven geen bevolkingsgroep, lees medeburger ,in de watten te leggen,maar laten we preventief gaan werken.

  Wat is de oorzaak van dit soort exessen, uitkering, geen werk, geen opleiding

  Laten we met zijn allen er voor zorgen dat vooral mensen met een uitkering aan het werk komen,ik wil graag vandaag beginnen, stuur ze maar naar mij toe.

  De moordenaar van gerrit jan hein was een een hoogopgeleide ingenieur zonder werk,dus het kan iedereen overkomen,dat hij gekke dingen gaat doen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s