AIVD waarschuwt burgemeesters voor AFA

   

De AIVD heeft alleburgemeesters van Nederland op 8 februari in een brief gexc3xafnformeerd over dewerkwijze van de Anti Fascistische Actie (AFA). Zo meldt de dienst op haar website. De AIVD schrijft:

"De linkse AFA zoekt deconfrontatie met in hun ogen xe2x80x98rechtsexe2x80x99 partijen tijdenspartijbijeenkomsten en demonstraties en probeert dit soortbijeenkomsten te voorkomen door het lokale bestuur op oneigenlijkewijze of onder valse voorwendselen te benaderen. AFA past dezewerkwijze ook toe in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. DeAIVD licht de AFA-werkwijze toe zodat bestuurders in staat zijn hieropadequaat te reageren.

 

AFA benadert regelmatig xe2x80″vaak onder het mom van een antidiscriminatiebureau xe2x80″ gemeentebesturenom te voorkomen dat in hun ogen xe2x80x98rechtsexe2x80x99 groeperingen de mogelijkheidkrijgen bijeenkomsten te houden of te demonstreren. Wanneer AFA kennisheeft van een geplande demonstratie door rechts, worden gemeenten enbijvoorbeeld zaaleigenaren benaderd en gewaarschuwd voor materixc3xableschade die het gevolg kan zijn van dergelijke demonstraties. Schade isin de regel echter juist het gevolg van AFAxe2x80x99s tegendemonstraties.

Elke gemeente die op enigerlei wijze ruimte biedt aanactiviteiten van deze xe2x80x98rechtsexe2x80x99 bewegingen kan te maken krijgen metAFA. De AIVD brengt waar mogelijk altijd de lokale autoriteiten via deregionale inlichtingendiensten (RIDxe2x80x99en) vroegtijdig op de hoogte van teverwachten ontwikkelingen."

Lees de notitie van de AIVD hier

Zie ook: AIVD waarschuwt burgemeesters voor methode Kedichem (Carel Brendel)

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in extremisme. Bookmark the permalink.

1 Response to AIVD waarschuwt burgemeesters voor AFA

  1. hank says:

    De aivd heeft gewoon niks te doen wat een slap lul verhaal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s