Marokkaanse moskeexc3xabn organiseren verkiezingsdebat

Poll_9De Raad van Marokkaanse Moskeexc3xabn Noord-Holland (RVM) organiseert in samenwerking met de jongerencommissie van moskee Badr op donderdag 18 februari van 19:30 tot 22:00 uur een debat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Het debat gaat vooral over de positie van jongeren in Amsterdam en de maatschappelijke rol van moskeeen. Deelnemers aan het debat zijn: Freek Ossel (PvdA), Fenna Ulichki (GroenLinks), Luc Blommers (CDA), Maureen van der Pligt (SP), Gerolf Bouwmeester (D66) en Frank van Dalen (VVD). Het debat wordt geleid door Jeroen Kramer (presentator/acteur/interviewer).


Aanleiding

Met een groot deel van de jongeren in Amsterdam gaat het goed. Maar er zijn er ook die om welke reden dan ook buiten de boot vallen. Om dit te voorkomen hebben zowel de overheid als burgers en hun organisaties een taak.

Op 2 november 2009 is de RVM in samenwerking met ACB Kenniscentrum begonnen met de uitvoering van het project xe2x80x98Voorkomen is Beter dan Genezenxe2x80x99. Met het project wil de RVM participatie van jongeren bevorderen en processen waarin jongeren zich afkeren van de samenleving actief tegengaan. Het project richt zich vooral op het versterken van de mogelijkheden van de aangesloten moskeexc3xabn om kwetsbare jongeren meer bij de (organisatie van) maatschappelijke activiteiten te betrekken. Middelen daarvoor zijn onder meer voorlichting, trainingen, discussies, intergenerationele bijeenkomsten en debatten met en in de buurt, stad en provincie. Moskee Badr is xc3xa9xc3xa9n van de 18 participerende moskeexc3xabn.

De RVM is uiteraard ook benieuwd wat de politieke partijen voor plannen hebben om jongeren te binden aan de Amsterdamse samenleving en welke rol hun vertegenwoordigers voor de moskeexc3xabn zien weggelegd. Zij krijgen de gelegenheid dat toe te lichten. Centraal in het debat staat wat de aanwezige jongeren van de politiek en de moskee verwachten.

Het adres van de Badr moskee: Willem Leevendstraat 7 in Amsterdam,.

Aanmelding voor het debat is vanwege de beperkte ruimte verplicht en kan via debat-rvm-badr@live.nl

Meer informatie:         Roemer van Oordt (projectleider RVM): 020-6924722

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s