Open brief aan Geert Wilders

Hoewel ik een keurig berichtje mocht ontvangen dat de PVV mijn  brief had doorgestuurd naar de persoonlijke mailbox van meneer Wilders, heb ik nog altijd geen antwoord mogen ontvangen op mijn  vragen.

Tot zover dus het sprookje dat meneer Wilders de poltiek dichter naar de bevolking zou willen brengen.

Open brief aan dhr. G. Wilders

Geachte heer Wilders,

Regelmatig, als ik met aanhangers van uw gedachtegoed van gedachten wissel, lopen wij vast op uitspraken van u, waarvan uw aanhangers zeggen: xe2x80x9cdat bedoeld hij niet zoxe2x80x9d, of xe2x80x9cje begrijpt hem verkeerdxe2x80x9d of iets van dien aard.

Om nu aan dergelijke onduidelijkheden een einde te maken, zou ik graag van u persoonlijk antwoord op enkele vragen krijgen.

Om te beginnen uw uitspraak dat tientallen miljoenen Moslims Europa zouden moeten verlatenxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6

Vele van uw sympathisanten beweren dat u hiermee slechts doelde op criminele moslims; in een interview met de Volkskrant echter zegt u zelf: xe2x80x9cAls ik meer tijd had gehad, had ik meer context kunnen geven. Ik doelde niet alleen op criminele moslims.xe2x80x9d Ben ik fout als ik u letterlijk neem en concludeer dat u ook moslims Europa uit wilt zetten die nog niets misdaan hebben, omdat zij wellicht in de toekomst iets zouden kunnen misdoen, of zijn uw aanhangers fout als zij stellen dat het u echt alleen om criminele moslims gaat?

Ook het feit dat u zich niet beperkt tot Nederland, maar ze zelfs Europa uit wilt hebben brengt onduidelijkheid met zich mee.

Ik vraag mij namelijk af, hoe iemand die tegen de EU is, het rijmt dat hij gaat bepalen dat andere Europese landen vele (zoniet alle) moslims hun land zouden moeten zetten. Verder vraag ik mij af of u tevens autochtone Europese moslims zou willen laten uitzetten.

Dan wordt mij telkenmale opnieuw verteld dat u niets; tegen moslims hebt, maar alleen tegen xe2x80x9cde Islamxe2x80x9d.

Dan vraag ik mij echter af, waarom u die tientallen miljoenen moslims Europa uit wilt hebben, en waarom u zo vel ageert tegen moslimaxe2x80x99s die graag een hoofddoekje dragen e.d.. Is dat niet gewoon omdat moslims nu eenmaal onlosmakelijk verbonden zijn aan de Islam? En houdt dat niet tevens in dat uw aversie tegen de Islam gelijk is aan uw aversie tegen de moslims?

Lees verder op het Volkskrantblog

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in wilders pvv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s