" Integratie in Nederland is niet mislukt"

Veel Nederlandersdenken dat het heel slecht gaat met de integratie. De media en eenaantal politici lijken dat steeds weer te bevestigen. Maar is dat welzo? In Hoezo mislukt? kijkt Frans Verhagen naar de nuchterefeiten en cijfers over de integratie van de Nederlandse allochtonen. Detweede generatie, hier geboren en opgegroeid, doet het veel beter danmen denkt. Ze spreken gewoon Nederlands. Ze boeken enorme successen inhet onderwijs. Ze denken en handelen steeds meer volgens hetNederlandse gemiddelde. Wie veertig jaar geleden had voorspeld hoe deintegratie zou verlopen, zou blij verrast zijn door de ontwikkeling.Mede dankzij de typisch Nederlandse verzorgingsstaat en de brede, vooriedereen toegankelijke voorzieningen, gaat het integratieproces hiersneller dan in veel klassieke immigratielanden. Wat de vraag oproeptvan dit boek: hoezo mislukt? Het antwoord is: het gaat juist heel goed.We zouden er trots op moeten zijn.

Bron: Uitgeverij Nieuw Amsterdam

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in integratie, opinie. Bookmark the permalink.

1 Response to " Integratie in Nederland is niet mislukt"

 1. Truth Hurts says:

  “Hoezo mislukt”?
  Nou, omdat we met de overgang van het eerste decennia in deze nieuwe eeuw last hebben van rassenrellen?
  Omdat er hulpverleners, ziekenhuispersoneel, politie en burgemeesters met de dood bedreigd worden door Marokkanen?
  Omdat ze weten dat slachtoffers geen aangifte durven te doen omdat hun privegegevens dan bekend worden gemaakt, en ze vervolgens wraak kunnen nemen omdat diezelfde politie toch niet snel genoeg in de buurt is?
  En omdat er een Linkse kliek die verantwoordelijk is voor dit WANBELEID, Marokkanen het hand boven het hoofd houdt voor alle kritiek, niet omdat ze zo dol op ze zijn, maar omdat ze zichzelf proberen te beschermen voor de kritiek op hun mislukte denkwijze van pappen en nathouden?

  En dat noemt deze auteur ‘integratie is niet mislukt’…welja, ontken gelijk de holocaust ook maar joh!!?

  Het is toch ongelooflijk, dit soort geitewollen sokken ontkengedrag van een stel Linkse regenten die hun wanbeleid op het allochtonenvlak al jarenlang, proberen te ontkennen met de dooddoener “hoezo mislukt?” ???

  Dit is gewoon liegen, bedriegen om jezelf in stand te houden ondanks dat je om je heen bedolven wordt met de voorbeelden van “hoezo mislukt”?

  Een land volledig om zeep helpen door eerst volledig mislukte beleidsvormen aan te voeren, vol te houden (door alle kritiek af te doen als ‘PVV stemmers/ Islambashers/racisten/extreem-rechtse kritiek’, ondanks allerlei tekenen dat het mis ging….dit gedrag kan je ook ‘landverradersgedrag’ noemen………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s