Marokkaanse jongeren bedreigen burgemeester Zaltbommel

Burgemeester van den Bosch van Zaltbommel wordt na persoonlijkebedreigingen beveiligd. Aanleiding was een zoektocht van de politiedinsdagavond naar twee winkeldieven in het Marokkaanse buurthuis AlAmal doorzocht.

Daarbij is de politie door een grote groep jongeren dusdanig onheusbejegend en gehinderd bij haar werkzaamheden, dat zij direct beslotenheeft om het buurthuis te ontruimen. De burgemeester heeft deongeregelgheden afgekeurd en wordt nu bedreigd.

Buiten het buurthuis ontstond vervolgens een gespannen sfeer,waarbij onder andere autoxe2x80x99s zijn vernield. Met de inzet van veelpolitiemankracht, de Marokkaanse buurtvaders, de jongerenwerkers en dewijkcoxc3xb6rdinator keerde in de loop van de avond de rust terug.

Vervolgens heeft het bestuur van Al Amal zelf besloten om hetbuurthuis voorlopig te sluiten. Donderdag zijn er opnieuwongeregeldheden door een kleine groep Marokkaanse jongerengeconstateerd.
Al langer wordt er in Zaltbommel overlast veroorzaaktdoor een groep Marokkaanse jongeren. xe2x80x98De onrust die hiermee gepaard ende gevoelens van onveiligheid van de inwoners van Zaltbommel, betreurik ten zeerste. Ook dat mijn eigen veiligheid onder druk staat, vind ikbuitengewoon vervelend. De Marokkaanse gemeenschap heeft inmiddels aanmij laten weten dat zij dergelijk gedrag afkeuren en werkt nauw samenmet gemeente en politie om de jongeren tot de orde te roepen. Er isextra politiecapaciteit voor Zaltbommel beschikbaar. Bij verdereongeregeldheden zal er niets meer getolereerd worden en zal de politieingrijpenxe2x80x99, aldus burgemeester Van den Bosch.

De Marokkaanse buurtvaders, de jongerenwerkers van de StichtingOrion, politie en gemeente Zaltbommel werkennauw samen om de problemenmet de kleine groep Marokkaanse jongeren het hoofd te bieden. Allepartijen zijn voortdurend met elkaar in gesprek.

Bron: Blikophetnieuws.nl / maroc.nl

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in jeugdcriminaliteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s