Opmerkelijk: Mariaverschijning in Cairo

Sinds enkele weken is het in meerderheid islamitische Cairo in de ban van een Mariaverschijning in de wijk Al-Warraq, waar meermalen een figuur in een wit met blauwe mantel zou zijn verschenen. Voor christenen en voor sommige moslims was het direct duidelijk dat het een verschijning van de heilige maagd Maria moest zijn, anderen denken dat het om een trucage gaat. Sindsdien verzamelen zich dagelijks rond drie uur duizenden nieuwsgierigen.

De eerste die het fenomeen waarnam, was een moslim, Hassan genaamd. Zoals bij iedere ‘Mariaverschijning’ doen ook in dit geval verhalen de ronde over wonderbaarlijke genezingen. Zo zou de 39-jarige Kawkab Munir Shehata, moeder van twee kinderen, spontaan genezen zijn aan haar blinde linkeroog. Sommigen menen dat de verschijning een antwoord is op een artikel dat onlangs door de islamitische Al-Azharuniversiteit werd gepubliceerd en waarin de basis van het christendom in twijfel wordt getrokken.

De christelijke Kopten vormen ongeveer 10% van de bevolking in Cairo.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Met dank aan Martijn de Koning: Maria voor moslima’s. Hieronder xc3xa9xc3xa9n van de vele filmpjes die op het internet circuleren.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s