Migrantenorganisaties leveren hun activiteiten voor weinig geld

Migrantenorganisaties organiseren activiteiten tegen xe2x80x98zeer geringexe2x80x99 kosten per deelnemer. Toch zijn er geen aanwijzingen dat ze slechtere resultaten halen dan duurdere professionals. Dat stelt onderzoeksbureau Regioplan in een onderzoek in opdracht van stadsdeel Oost. Zo bericht de website Nieuws uit Amsterdam.

Nieuws uit Amsterdam concludeert uit het onderzoek van Regioplan dat er grote verschillen bestaan in de kosten van activiteiten. Nieuws uit Amsterdam:

"Zo organiseren migrantenorganisaties sportactiviteiten voor ruim 50 eurocent per deelnemer. Sportactiviteiten van welzijnsstichting Dynamo kosten 1,11 tot 7,50 euro per persoon. De activiteiten van Dynamo verschillen onderling ook flink in de kosten per deelnemer. Bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten kosten 1,67 euro per deelnemer, een koffieochtend voor Turkse vrouwen kost 10 euro per deelnemer en het Alzheimer Cafxc3xa9 kost ruim 25 euro per deelnemer.

Er zijn verschillende redenen waarom de ene activiteit duurder is dan de andere. Zo zal een sportactiviteit in het zwembad meer kosten dan een activiteit in het park. Daarnaast speelt de inzet van vrijwilligers een rol. Een activiteit die wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers kan net zo effectief zijn als een activiteit die wordt begeleid door professionals, aldus Regioplan.

Over het algemeen lijken gesubsidieerde organisaties te doen wat er is afgesproken. Het onderzoek is kritisch over het stadsdeel, dat niet duidelijk genoeg formuleert wat het verwacht van de organisaties die het subsidieert."

Link:
Het rapport van Regioplan, Doelmatigheid en doeltreffendheid in het sociale domein, is hier in te zien

Zie ook: pijlers voor bruggenbouwers (boek over geschiedenis, functie en ondersteuningsbehoeften van migrantenorganisaties)

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in migrantenorganisaties. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s