Een Somalixc3xabr probeerde vrijdagavond, gewapend met een bijl en een mes [!], in te breken in de woning van Kurt Westergaard (75 jaar), de auteur van xc3xa9xc3xa9n van de 12 karikaturen van een zekere heer profeet xe2x80x98Mxe2x80x99 die in het najaar van 2005 wereldwijde hysterie onder moslims veroorzaakte.

De cartoonist kon de politie verwittigen en verschanste zich samen met zijn kleindochter in zijn badkamer tot de politie er was. xe2x80x9cIk dacht dat hij me wilde doden. Ik rende naar onze badkamer, wat onze beveiligde ruimte is. Ik was bezorgd om mijn kleinkind. Ik was bang,xe2x80x9d, aldus de tekenaar. De politie kon de dader uitschakelen, de man werd met schotwonden aan armen en benen naar het ziekenhuis gebracht.

De Somalische man heeft volgens de Deense inlichtingendienst banden met de Somalische moslimextremistische beweging al-Shabaab en met Al-Qaeda, aldus de Deense inlichtingendienst. xe2x80x9cWe waarderen het incident waarbij een Somalische moslimjongen de duivel heeft aangevallen die onze profeet Mohammed heeft beschimpt en we roepen moslims in de wereld op om mensen zoals hem tot een mikpunt te makenxe2x80x9d, vertelde sjeik Ali Mohamud Rage (ook gekend als sjeik Ali Dhere), die sinds 21 mei 2009 de officixc3xable woordvoerder van al-Shabaab is.

Maar volgens Rage heeft zijn beweging niets te maken met de aanval op Westergaard. Volgens de zegsman van de Nederlandse inlichtingendienst wordt de Somalixc3xabr xe2x80x9cook verdacht van betrokkenheid bij terreuractiviteiten in Oost-Afrika. Hij is ook lid van een terroristisch netwerk in Denemarken dat al lange tijd door de Deense inlichtingendiensten in het oog wordt gehouden.xe2x80x9d

Bronnen: brabosh

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s