In de bijstand? Baard afknippen.

De Amsterdamse sociale dienst (DWI) heeft terecht een boete van 200euro opgelegd aan een islamitische bijstandsontvanger omdat hij had geweigerdom vrouwen een hand te geven en om zijn baard af te knippen, zo heeftde rechtbank donderdag bepaald. Zo meldt NieuwsuitAmsterdam.

DWI vond dat het gedrag van de man een belemmering bij hetvinden van werk. Hij kon bijvoorbeeld een opleiding tot beveiligervolgen, maar dan moest hij zijn baard afknippen tot een lengte vanmaximaal 3 tot 5 cm. Een langere baard zou gevaarlijk zijn, omdat eenagressieve man hem bij de baard zou kunnen grijpen en hem zo xe2x80x98weerloosxe2x80x99zou maken.

Zijn weigering om vrouwen een hand te geven en om zijn baard af teknippen zouden ook de oorzaak zijn dat pogingen om aan de slag te komenals parkeerwacht of in een verzorgingshuis mislukten. De rechtbankvindt dat het vinden van een baan in dit geval belangrijker is danvrijheid van religie. Lees verder op de website NieuwsuitAmsterdam.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

1 Response to In de bijstand? Baard afknippen.

  1. jessica says:

    Wanneer wordt het de orthodoxe moslims eens duidelijk gemaakt dat in NL hele andere wetten en regels gelden dan in het land van herkomst? Ze weten, al voordat ze naar hier komen, dat wij een Joods/christelijke cultuur hebben en dat wij dus, kerstbomen optuigen en aan Pasen en St-Klaas etc, doen,en dat een boerka’s hier niet kan omdat wij EN te identificeren moeten zijn EN je in een boerka niet kunt werken.Ze willen hier leven, maar op dezelfde manier als waar ze vandaan komen, en dat kan niet, want je kunt je werk niet goed doen als je de hele dag niets mag eten en drinken en je kunt niet van een baas/bazin verwachten dat hij/zij jouw de tijd moeten geven om 5x per dag te mogen bidden, etc.Wij leven in een compleet andere wereld dan zij.En als je je daar niet naar wilt voegen, of onze gebruiken en wetten niet wilt respecteren, dan heb je hier niks te zoeken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s