MINISTERS zijn verboden gebruik te maken van woorden als islamitische en fundamentalistische – in het geval ze beledigen moslims.

Een acht pagina Whitehall brochure geeft een overzicht woorden die ze niet gebruiken als het over terrorisme in het openbaar en geeft politiek correcte alternatieven.

Ze worden verteld niet te verwijzen naar extremisme moslim was omdat zij de islam tot geweld. In plaats daarvan worden ze aangespoord om te praten over terrorisme en gewelddadig extremisme.

Fundamentalistische en Jihadi zijn ook verboden omdat ze een "uitdrukkelijke link" tussen moslims en terreur te maken.

De ministers moeten zeggen criminelen, moordenaars of criminelen plaats. Radicalisering moet worden aangeroepen hersenspoeling en praten over gematigde of radicale moslims moet worden vermeden als het "de gemeenschap verdeelt."

Islamofobie is ook zo wordt ontvangen als ‘een smet die singles uit moslims ".

De gids, geproduceerd door de geheime onderzoek, informatie en communicatie-eenheid in de Home Office, de ministers vertellen om "te voorkomen impliceert dat specifieke gemeenschappen zijn van" schuld voor terrorisme. Het zegt meer dan 2.000 mensen zijn betrokken bij terreur percelen.

De begeleiding werd gebrandmerkt "gek" gisteravond door een speciale adviseur van ex-minister Hazel Blears Gemeenschappen. Paul Richards zei: "Tenzij je kunt beschrijven wat je tegen, je bent nooit te verslaan. Ministers moeten leiden het debat over islamitisch extremisme en kunnen ze dat niet doen als ze een hand vastgebonden achter hun terug. "

Advertentie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei: "Dit is over het gebruik van geschikte taal ter bestrijding van het terrorisme hebben effect. Het zou dwaas zijn om iets anders te doen."

Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2759618/Ministers-told-Dont-call-Islamic-extremists-Islamic-extremists.html#ixzz0YvWclLSP

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s