'De demonisering van moslims is levensgevaarlijk'

Bomeninmist Het is levensgevaarlijk hoe Wilders en de PVV telkens weer de Islam een gevaarlijke fascistische ideologie noemen en de Koran een fascistisch boek. Ten eerste schiet niemand er wat mee op als we in dit soort discussies de Tweede Wereldoorlog er met de haren bij slepen; het Nederland van nu is geen Weimar Republiek en de islam is niet te vergelijken met het fascisme. Het is een zwaktebod van Wilders en de PVV, die kennelijk inhoudelijk niks te melden hebben, waardoor ze slechts met dit soort schrikbeelden hun punt denken te kunnen maken. Immers de Tweede Wereldoorlog, fascisten, massamoorden, landverraders, noem maar op. Slecht, aldus Wilders en de PVV en DUS moslims zijn slecht. Job Cohen is Chamberlain en Geert Wilders is Churchill. Zo zit ongeveer het wereldbeeld in elkaar van Wilders, zijn PVV, en dus van zijn aanhang (zelf nadenken is namelijk niet hun sterkste punt).

Het moge duidelijk zijn dat dit een enigszins beperkt, simplistisch, niet al realistisch, laten we zeggen tamelijk stupide wereldbeeld is. Door deze denkwijze te koesteren en te cultiveren, en 3 maal daags te herschrijven op 5 extreem-rechtse radicale websites en deze stukken tekst vervolgens overal te copy-pasten zal er niet 1 probleem met betrekking tot integratie op een zinvolle wijze worden bekeken, laat staan worden opgelost. Niet zinvol dus. Zwak. Jammer.

Behalve dat het niet zinvol is, is het ook nog eens levensgevaarlijk; door de Islam en de Koran keer op keer het stempel xe2x80x9cfascistischxe2x80x9d te geven, demoniseren Wilders, PVV en aanhang de moslims in dit land. In hun wereldbeeld, waarvan wij hierboven terecht de conclusie trokken dat dat zwak, beperkt en tamelijk stupide is, bevinden zich in Nederland dus honderdduizenden fascisten. Met een uniform, namelijk het hoofddoekje. Zo noemt xe2x80x9carabistxe2x80x9d Hans Jansen dat, maar ja hij noemt zichzelf ook een wetenschapper. Maar goed, als PVV aanhanger op straat een moslima ziet lopen met een hoofddoekje ziet hij dus eigenlijk een fascist in uniform. Dat dit levensgevaarlijk is moge duidelijk zijn.

Door deze valse, ja giftige, voorstelling van zaken hebben Wilders, PVV c.s. een klimaat geschapen waarin het levensgevaarlijk is voor moslims om in dit land te verkeren. Moslims zijn immers de xe2x80x9cfascistenxe2x80x9d en ze zijn duidelijk te herkennen aan hun xe2x80x9cuniformxe2x80x9d, zijnde hoofddoeken, baarden, rare mutsjes en wat al niet meer.

Labiele mensen, die geloof hechten aan de demoniserende haattaal van Geert Wilders, zullen het schrikbeeld van een Nederland dat overspoeld is door geuniformeerde fascisten bevestigd zien wanneer ze zich op straat begeven; daar bevinden zich immers inderdaad een hoop moslims.

Er hoeft nu maar 1 gek op te staan die denkt dat hij Soldaat van Oranje is, of Hannie Schaft, en die een dappere verzetsdaad wil plegen in deze door gifmengers als Wilders, PVV en andere overspannen idioten verzonnen xe2x80x9cbezetting door fascistenxe2x80x9d en het hek is van de dam. Dat is het klimaat wat Wilders en de PVV scheppen.

Wanneer er 1 ding gebeurt met een moslim, wanneer er 1 moslim iets aangedaan wordt door zoxe2x80x99n xe2x80x9cdappere verzetsheldxe2x80x9d, dan zijn Wilders en PVV schuldig. Zij scheppen dit klimaat.

Deze blog is geschreven door jvdheuvel, en eerder verschenen op de  website Krapuul, waarvan jvdheuvel de webmaster is.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in opinie. Bookmark the permalink.

2 Responses to 'De demonisering van moslims is levensgevaarlijk'

  1. HINDUSTAN says:

    De schrijver draait het totaalplaatje in dit van dhimmitude druipende verhaaltje om: het is juist levensgevaarlijk om kritiek te geven op de Islam. Wereldwijd.

  2. Achmed al-Ghazali says:

    HINDUSTAN heeft gelijk. Moslims zijn erg bang voor kritiek, of kunnen niet omgaan met kritiek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s