Ex-Pvda lid reageert op interviews met Ahmed Marcouch

Samen met twee anderen stapte Jan Engel vorig jaar uit de PvdA-fractie in Slotervaart, omdat hij het niet eens was met het beleid van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Het voorstel van Marcouch om godsdienstlessen op openbare scholen te geven was de druppel die de emmer deed overlopen voor Engel, Pieter Beste en Clyde Moerlie. Ze zegden hun lidmaatschap van de PvdA op en presenteerden onlangs hun nieuwe partij: Tulpen voor Amsterdam. Jan Engel is lijsttrekker. In onderstaande ingezonden brief reageert hij op het interview dat Ewoud Butter met Marcouch had. Van dit interview zijn de eerste twee delen op maroc.nl verschenen (eerste deel is hier te lezen, het tweede deel hier), morgen verschijnt deel 3. Hieronder de reactie van jan Engel.

Dit verhaal heb ik inmiddels tientallen keren door Marcouch horen vertellen.
In de commissievergaderingen, in de deelraad, in de kranten enz. Hij is er zelf van overtuigd dat dit de goede weg is. Dat waardeer ik ook in hem. Hij heeft principes en daar leeft hij naar. Dat zouden vele van zijn partijgenoten ook eens moeten doen. Opkomen voor je principes, open discussieren (kan Asscher nog een voorbeeld aan nemen), soms nijdig worden, felle discussies. Ik hou daarvan. Niet dat slappe gedoe.

Ik vind dat je religie buiten het overheids domein moet houden. Hij niet. Dat botst. Over identiteiten zeuren vind ik zinloos. Je hebt prive en niet prive. Een stadsdeelvoorzitter moet er zijn voor alle bewoners en niet overdreven veel aandacht geven aan één groep. Dat heb ik vele malen tegen Ahmed gezegd. “voor ouderenbeleid vragen Pauw en Witteman me niet”, zei hij dan. Nee mij ook niet en dus….
Soms eens nee zeggen tegen onnodige PR, soms eens nee zeggen tegen mannetjesmakers van de PvdA. Ahmed heeft van zichzelf genoeg capaciteiten om carriere te maken. Laat die PvdA toch! Zij zijn het spoor bijster en gebruiken Ahmed Marcouch om stemmen te halen.

Zijn verklaring over koranonderwijs is ook niet juist. In de wet staat dat ouders een verzoek kunnen indienen voor godsdienst onderwijs op een openbare school. Voor mij persoonlijk hoeft deze wet niet maar hij is er nu eenmaal.
Ouders staat er dus en niet stadsdeelvoorzitter. Bemoei je er niet mee! Laat ze zelf maar opkomen voor hun rechten Zo emancipeer je !
Zijn veel genoemde anti-radicaliserings beleid is natuurlijk waardeloos.
Veel tam tam. We hebben ooit een deelraadbijeenkomst gehad over de resultaten. Discussie over een Marokkaanse jongetje van 9 dat vliegtuigjes had getekend boven Israel en een meisje dat een Fatah gedicht had overgeschreven in haar agenda. Verder nooit meer iets over vernomen, ook niet in een besloten zitting van de deelraad.
Laat dit over aan hogere instanties die daar voor uitgerust zijn. We hebben niet voor niets een openbaar ministerie en een aivd. Gisteravond hebben we als Tulpen voor Amsterdam een motie ingediend bij de begrotingsbehandeling om de 75.000 euro voor dit beleid te schrappen.
GroenLinks – de hielenlikkers van de PvdA , en de PvdA fractie stemden uiteraard tegen.
Zonde van het geld. Wij , de Tulpen voor Amsterdam , zullen dit beleid van Marcouch blijven bekritiseren Ook in de volgende raad!

Jan Engel Lijsttrekker Tulpen voor Amsterdam Nieuw West

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in ingezonden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s