Een telefoontje van de PVV

Pvv2Vanmiddag werd ik gebeld door een fractiemedewerker van de PVV.
‘Klopt het dat u betrokken bij het debat over polarisatie en radicalisering (insluiten of uitsluiten) op 29 november in Amsterdam-Oost?’ vroeg hij vriendelijk.
‘Ja, dat klopt’ antwoordde ik hem.
‘En u had Fleur Agema uitgenodigd deel te nemen aan dat debat?’
‘Ja, dat klopt ook’ zei ik enigszins hoopvol.
‘Ze is helaas verhinderd.’
‘Wat jammer.’ Er viel een korte, wat ongemakkelijke stilte.
‘Het is ook eigenlijk niet haar portefeuille’, legde de man, nog steeds heel vriendelijk, uit. ‘Het is eerder iets voor de heer Fritsma.’
‘Ja, die hadden we daarom ook al eerder benaderd’, vertelde ik.’Maar hij had ons al laten weten dat hij ook verhinderd was. Net als de heer Bosma trouwens. Zou de heer Wilders misschien deel willen nemen. Hij houdt zich toch ook bezig met polarisatie en radicalisering?’ vroeg ik.
‘Ja, maar de heer Wilders is helaas ook verhinderd.’
‘Wat jammer.’ Ik besloot nog xc3xa9xc3xa9n poging te wagen: ‘We vinden het belangrijk dat de PVV deelneemt aan het debat. Het is virtueel de grootste partij van Nederland en vertegenwoordigt een grote groep Nederlanders. Is de heer Brinkman dan misschien beschikbaar of iemand anders van de fractie?’
‘Nee, het spijt me, ze zijn allemaal verhinderd.’
‘Ontzettend jammer.
‘Ja. ‘
‘Nou, bedankt voor het bellen in ieder geval.’
‘Graag gedaan. Dag.’
‘Dag.’

PVV. Partij van de Vrijheid Verhindering.

Meer over het debat hier. De volgende politici zullen wel deelnemen:  Paul de Krom (VVD Tweede Kamer), Sadet Karabulut (SP Tweede Kamer), Marietje Schaake (D66 Europees Parlement), Tofik Dibi (GroenLinks Tweede Kamer), Coxc5x9fkun xc3x87xc3xb6rxc3xbcz (CDA Tweede Kamer) en Ahmed Marcouch (PvdA stadsdeelvoorzitter Slotervaart). Ook bijdragen van Martin Verbeet(PvdA) en Willem Paquay (SP), beiden bestuurder in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer.

De discussie wordtgeleid door Kustaw Bessems, politiek redacteur van dagblad De Pers en ingeleid door Jean Tillie (hoogleraar politicologie en voorzitter van de denktank sociale cohesie in Oost/Watergraafsmeer).

Ewoud Butter

P.S. Inmiddels is ook Lucas Hartong, Europarlementarixc3xabr van de PVV door een collega benaderd. De theoloog Havertong schreef in het verleden geregeld op de website Het Vrije Volk. Havertong reageerde snel en liet weten niet te zullen ingaan op de uitnodiging om deel te nemen aan het debat.
De zoektocht naar een PVV’er die wel in debat wil gaat voort.

 

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat, ewoud butter, wilders pvv. Bookmark the permalink.

1 Response to Een telefoontje van de PVV

  1. Cengiz says:

    Kan je anders niet opnieuw bellen met PVV met de mededeling dat alcoholische versnaperingen in overvloed aanwezig zullen zijn ?

    Misschien dat xc3xa9xc3xa9n van de “heren” zijn agenda nog eens bekijkt ??? Wel een barman regelen die thuis in verdedigingssporten, hahahahaaa……….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s