Een lintje voor Ahmet (Mohammed Benzakour)

Mobenz Op 16 juni 2008 zette Ahmet Okci Almelo op de wereldkaart. Deze Turkse horecaman stak zijn cafxc3xa9 en auto in de fik en stormde met een geladen pistool het gemeentehuis binnen. xe2x80x98Sjoers dood, ik dood!xe2x80x99 riep-ie briesend door de gangen.
Vijf bloedeloze uren lang gijzelde Ahmet O. een wethouder (niet Sjoers) plus vier ambtenaren. Daarna liet de inmiddels gekalmeerde Ahmet zich inrekenen en stapte met geboeide handen en een gebogen hoofd het politiebusje in.
Paar dagen terug vonnist de rechter: 9 jaar gevangenis. (Het Openbaar Ministerie had 17 jaar gexc3xabist en de Telegraaf sprak al van xe2x80x98intimidatie door de Turkse maffiaxe2x80x99)
Prima vista zeg je: xe2x80x98Goed zo, achter de tralies met deze gek.xe2x80x99 
Maar gelukkig bestaat er zoiets als Zembla – het enige nog echte journalistiek programma van de Nederlandse tv. Zembla dook in het dossier en toen bleek Ahmet helemaal zo gek nog niet. Want wat een beerput is dat Almelose stadhuis! Een bastion van corruptie en nepotisme. Ondanks  dat Ahmet aan alle wettelijke eisen en plichten voldeed werd hem de vergunning geweigerd. Jarenlang is hij stelselmatig tegengewerkt terwijl collega-ondernemers (zelfs die zxc3xb3nder vergunning!) geen strobreed in de weg werd gelegd.
De CDA-Wethouder Anton Sjoers zette alle bureaucratische mallemolens in werking: papieren werden bewust zoek gemaakt, documenten werden verdraaid, afspraken niet nagekomen, datums overschreden, idiote eisen bedacht, etc. En dan komt de aap uit de mouw: Sjoers blijkt zakelijk xc3xa9n privxc3xa9 banden te hebben met de Almelose horecabazen die totaal geen trek hadden in een Turkse concurrent in het centrum van de stad. Het wordt nog gekker: ook diverse CDA-raadsleden blijken via tantes en ooms familiebanden te hebben met de plaatselijke cafxc3xa9bonzen, en zelfs burgemeester Menno Knip blijkt niet helemaal onfamiliair te zijn met de Almelose horecapenose. Helemaal bont wordt het als blijkt dat Sjoers privxc3xa9 fors heeft geprofiteerd van grondspeculatie bij de koop van een bouwkavel. Wie had ooit gedacht dat Napolitaanse Camorro een puntje kan zuigen aan de Almelose toestanden? 
Ahmet is dus niet gek, Ahmet is gek gemaakt. Ahmet is een martelaar, een mens die stierf voor de goede zaak. Met gevaar voor eigen leven en zxc3xb3nder iemand te verwonden of te doden luidde hij de noodklok. Weliswaar op intimiderende en agressieve maar feitelijk geweldloze wijze stelde Ahmet een daad; hij trok een beerput open die zonder zijn interventie tot op de dag van vandaag een stinkend moeras van fraude, corruptie en vriendjespolitiek was gebleven. KPMG-onderzoek bevestigt het onfrisse Almelose water. Kort na Zembla kondigde Sjoers dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet meer terugkomt. Wethouder van Broekhoven (ook CDA) is al vertrokken, en burgemeester Knip vertrekt deze week nog. Allemaal werd het te heet onder hun voeten xe2x80″ zei hier de vruchten van Ahmets daad. 
Justitie zou Ahmet dankbaar moeten zijn. xe2x80x98Corruptiexe2x80x99 was in juni 2008 precies de beschuldiging die Ahmet uitte tegenover het gemeentebestuur.
Ahmets daad was geen xe2x80x98aanval op de democratiexe2x80x99, zoals de rechter en OM stelden. Het frauduleus gedrag van het Almelose stadbestuur, dxc3¡t is een aanval op de democratie. Ahmet heeft de democratie juist gediend xe2x80″ zij het op onorthodoxe wijze, omdat hem alle andere alternatieven uit handen waren geslagen: wie niet luistert, moet voelen.   
Ahmet verdient geen celstraf, Ahmed verdient een lintje, persoonlijk opgespeld, niet door de corrupte burgemeester Knip maar door Hare Majesteit zelve.   

Mohammed Benzakour

P.S.
Terwijl Israxc3xabl bij Turkije om drinkwater soebat (Israxc3xabl heeft dorst en haar ontziltingsprojecten zijn pas over twee jaar operationeel), liet Clinton het ware gezicht van Washington zien. Ze typeerde het aanbod van Netanyahu om nog drieduizend huizen op de Westoever af te bouwen en verdere uitbreiding aldaar daarna te bevriezen, als xe2x80x98ongekend royaalxe2x80x99.
Was ik Erdogan geweest, ik zou Israxc3xabl zeker water sturen: heerlijk rioolwater uit de goten van Istanboel. En meteen ook maar een glaasje aan de zionistische oorlogsmisdadiger Lieberman, die as. 11 november door Maxime Verhagen (die eerder de democratisch gekozen Palestijnse premier Ismail Haniye weigerde) en door die fijne SS-club, Cidi, wordt verwelkomd.   

Mohammed Benzakour is schrijver. Zie voor meer info zijn webstek. Eerdere stukken van zijn hand die op het allochtonenweblog zijn verschenen, vind je hier. Deze column is ook verschenen op maroc.nl

o

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in mohammed benzakour. Bookmark the permalink.

7 Responses to Een lintje voor Ahmet (Mohammed Benzakour)

 1. Mart - de andere- says:

  mee eens, maar dit stuk staat al (bijna) letterlijk sinds 30.10 op een andere website, namelijk “Frontaal Naakt”. Zeg dan gewoon dat je het met die schrijver Peter Breedveld eens hebt, want dit is duidelijk niet van jouw hand

 2. nena says:

  Volgens mij is het eerder andersom het geval: Benzakour heeft “de kwestie Ahmet” reeds eerder aangekaart (zie de uitzending van OBA Live van 27 oktober-het desbetreffende fragment is zo via google op te zoeken!). Jammer dat hij het niet eerder (schriftelijk) heeft uitgewerkt (P. B. was hem kennelijk voor); dit neem echter niet weg dat het idee zelf wel degelijk van Benzakour is afkomstig.

 3. nena says:

  Faatje, dank voor de link; ik ben niet zo handig – wel slordig (blijkbaar): ‘k zie nu dat er ‘n “t” ontbreekt bij ” ..neem…”.

 4. Mart - de andere - says:

  @nena Het is geen wedstrijd van wie het idee is, of wie het eerste is. Als dat al zo zou zijn is het idee van “Zembla” en zeker niet
  van Benzakour…

  Het gaat om een stukje wat geschreven is en dat is duidelijk ‘overgeschreven’

 5. nena says:

  Met “het idee” doelde ik niet op de gelijkenissen die de door beide heren beschreven feiten/gebeurtenissen (inderdaad door “Zembla” ontdekt) eventueel vertonen (immers, het zijn de feiten, deze kun je niet zo verschillend van elkaar verwoorden). “Het idee van Zembla” kan Benzakour niet claimen – mee eens! Breedveld, evenmin. Wat betreft de “status” die beide heren Ahmet willen toekennen (en dxc3¡t is de persoonlijke noot in beide de artikelen – zie het kopje): dxc3¡t idee is van Benzakour, voor hem is Ahmet een “martelaar” – zie fragment – 3 dg. later schrijft Breedveld dat Ahmet voor hem “een verzetsheld” is. De rest is m.i. slechts voortboorduren op dat idee (gratie-lintje, etc)

 6. HINDUSTAN says:

  Ik geloof het eerste gedeelte allemaal wel, steeds duidelijker wordt namelijk dat er in NL een ambtenarenapparaat zit wat overbetaald is voor de wanprestaties wat ze leveren, maar door de overheid worden beschermd om de goede schijn op te houden.

  Wat dat betreft is het jammer dat ‘Breekijzer’-achtige programma’s er niet meer zijn. Waarbij het ook al ging om het ontmaskeren van corrupte en foute ambtenaren en bedrijven die eenlingen lieten creperen, zich verstoppende achter hun bureautje.

  Het tweede gedeelte echter, die typische uiting van Jodenhatende moslimnazxc3xadgevoelens wat in deze context totaal uit de lucht gegrepen is, is een beetje jammer en doet afbreuk aan de objectiviteit van de schrijver.

  De Turken geven de Israxc3xablixc3xabrs het zuiverste bronwater wat ze maar hebben, en hoeveel ze maar ook willen hebben.

  Want de werkelijke wereld is namelijk anders dan de Jodenhatende moslimnaziwereld, en Turken weten dat van alle moslimvolkeren nog als een van de besten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s