Fatwa van de Dag: Ushi en Dushi versterken racistische stereotypes

Fatwa"Wat hebben Japanners en zwarte Nederlanders nu gemeen als het gaat om racistische stereotypes? Heel simpel: Wendy van Dijk."

En:

"het kan geen kwaad om de racistische ondertoon ervan te herkennen eniets meer begrip te hebben voor mensen die hier aanstoot aan nemen; weleven immers niet in een cultureel en historisch vacuxc3xbcm. Exc3xa9n van dedingen die je je kunt afvragen is in hoeverre dergelijke stereotypeverbeeldingen ertoe bijdragen dat bepaalde groepen in een marginalepositie in de samenleving komen of blijven."

en:

"Wendy van Dijk, entertainmentkoningin van RTL, favo schoondochter vancampingbewonend Nederland en allround ‘leuk mens’. Maar wel zoracistisch als de neten! Iedereen die zaterdag haar nieuwe typetje ‘Dushi‘heeft aanschouwd weet dat het wereldbeeld van deze dame door en doorverwrongen is en van de stereotypen aan elkaar hangt. Dushi praat raar,ziet er vies uit, kan alleen maar schreeuwen en is onrealistisch dik.Bovendien bevestigt ze het ene na het andere vooroordeel en kopt ze methaar ridicule accentje foute mop na foute mop in."

Het laatste citaat is, misschien verrassend, van het weblog GeenStijl. De eerste twee citaten zijn van Martijn de Koning naar aanleiding van de start van de nieuwe serie van Wendy van Dijk.
De serie heeft in ieder geval aandacht gekregen. de eerste aflevring is ook online te bekijken:

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in fatwa van de dag. Bookmark the permalink.

1 Response to Fatwa van de Dag: Ushi en Dushi versterken racistische stereotypes

  1. HINDUSTAN says:

    Onzin. Wendy van Dijk voor racist uitmaken vanwege een satirisch programma in ‘alles moet kunnen’ Nederland, is hetzelfde als Andre van Duin voor homoverrader uitmaken als hij een heteroscene doet met Corry van Gorp.

    Typische internetroddels van de steeds grotere groep aandachtswanhopige mensen die graag eens interessant willen lijken in hun ’15 minutes of fame’ pogingen op internet, waarbij het altijd draait om negativiteit verspreiden jegens anderen.
    Want dxc3¡t scoort he.
    Dat geeft natuurlijk evenveel aan van degenen die dat soort roddel en achterklap-opinies massaal lezen; wij/ons/het publiek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s