Crisis en migratie. Is een andere ontwikkeling mogelijk?

Op 16 oktober 2009 organiseren het Transnational Migrant Platform (TMP) in Amsterdam een discussieforum over: Crisis en Migratie – is een ander ontwikkelingsmodel mogelijk?
Het huidige Global Europe Beleid heeft verregaande consequenties voor zowel de rechten van de mensen in het Zuiden als voor migranten en vluchtelingen in Europa. Het is hoog tijd dat wordt gedacht in termen van wederzijdse belangen: die van de landen van herkomst, de transitlanden, de landen van aankomst, en vooral die van de migranten zelf. Wij willen een ander Europa dan het Fort dat het nu is.

De migranten moeten zich vandaag engageren in de wereldwijde transitie naar een duurzaam ontwikkelingsmodel waar mensenrechten en mensen centraal staan. Als initiatiefnemers willen we samen met de civil society organisaties en sociale bewegingen verkennen of een ander ontwikkeling mogelijk is. Heeft de crisis draagvlak gecrexc3xaberd voor alternatieve partnerschappen? Waar kunnen we het best duwen, trekken of faciliteren om het meeste resultaat te crexc3xabren? Welke internationale en politieke kunnen we het beoogde draagvlak crexc3xabren voor een alternatief model?

PROGRAMMA

TIJD:  19.30-21.30
19.00-19.30       Aankomst en registratie (Koffie en Thee)
19.30-19.40       Welkomstwoord en opening door Dolf Hautvast, Chairperson Commission for Filipino Migrant Workers-CFMW, Discussieleider
19.40-20.20       Input
xc2xa7             Migratie en Ontwikkeling xe2x80″Uitdagingen van de migranten civil society organisaties door Brid Brennan (Coordinator Alternatieve Regionsms Programma, Transnational Intititute TNI)
xc2xa7             De Europese Richtlijn inzake Terugkeer en zijn consequenties op de rechten van de migranten door Francesco Martone (t bc) (Member of the Permanent Peoples Tribunal and ex Member of  Italian senate).
xc2xa7             Nederlandse beleid – Migratie en ontwikkeling door (tbc) Ministerie van Buitenlandse Zaken
xc2xa7             Impact van de Europese beleid op Migratie en ontwikkeling xe2x80″ Pape Sene, Coordination Generale de Migrants pour le Developpement
xc2xa7             Capaciteits ontwikkeling en migranten als Transnational Social Actors voor ontwikkeling door Zeki Shehu xe2x80″ Directeur van SMS (Stichting Modiale Samenleving)
xc2xa7             Uitdagingen in het vormen van Allianties door Abdou Menebhi xe2x80″ Voorzitter van EMCEMO

20.20-21.15       Discussieforum met deelnemers
21.15-21.30       Afsluiting: Conclusie en aanbevelingen door discussieleider

Voor meer informatie over TMP, kunt u bellen met Abdou Menebhi: 06 55818828, Jille Belisario (CFMW)
Tel: (00-31) 06-2526.9800 e-mail: jb@cfmw.org, Nonoi Hacbang  (CFMW) Tel: (00-31) 06-2727.8194

Initiatiefnemers: Africa Roots Movements (ARM), CFMW (Commission for Filipino Migrant Workers), EMCEMO,
OTRADELA (Organizacion de Trabajadores Domesticos Emigrantes Latinoamericanos), RESPECT NL, TRUSTED Migrants, Transnational Institute (TNI).

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door ncdo

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in migrantenorganisaties. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s