Fatwa van de Dag. Paul Wilders: Stem niet op mijn xenofobe broer

Fatwa"Als "Wilders-kenner" – en aangezien ik mijdaarbij reken, gegeven het feit dat ik de luiers van Geert Wilders hebverschoond en hem de fles heb gegeven (blijkbaar met een zeer kwalijke samenstelling) gecombineerd met de inhoud van onze geregelde persoonlijke contacten, rest mij slechts een advies: stem niet op mijn broertje c.q. PVV.

Een advies met pijn in het hart – het blijft tenslotte mijn broer -maar stemmen op een xenofoob die voornamelijk tactisch appelleert aanangst en deze willens en wetens oproept en daarbij mikt op dekwalijkste onderbuikgevoelens van de Nederlandse kiesgerechtigdegemeenschap (bepaald niet onbekend in onze vrij recentegeschiedenis…) is het verliezen van het zicht op de brede context. Endat is mijn broertje niet vreemd – gebrek aan overzicht en inzicht inbreder verband. Was altijd zo, zal nooit veranderen – prive zowel alspolitiek. Persoonlijk reken ik hem dat niet aan; ik ken zijnbeperkingen vanaf de dag dat hij geboren is en de jaren de daaropvolgden. Boerenslim maar zonder echte intellectuele bagage."

Dat schreef Paul Wilders, naar eigen zeggen de broer van Geert, op 30 oktober op het forum van schaakvereniging de Rode Loper. Vrij Nederland heeft dit opmerkelijke bericht deze week ‘ontdekt’ en wereldkundig gemaakt.

Volgens Paul Wilders was Geert net als Verdonk ook een PSP-aanhanger:

"Nadat ik het ouderlijk huis verlaten heb – Geert was to acht ofnegen jaren oud – moet het definitief mis met hem zijn gegaan: naastbier en willige meisjes (tot zover een gezonde ontwikkeling van eenopgroeiende puber), verdween de PSP poster zoals ik constateerdetijdens een van mijn haljaarlijkse ouderlijk huisbezoeken: een D66poster en uiteindelijk een VVD poster kwamen er voor in de plaats.Kortom: het kwaad was – in de wortel – geschied. Pandora’s box wasgeopend….Vandaar van kwaad tot erger.
Terugkijkend kan ik slechtstot de conclusie komen dat ik de knoet te weinig en zachtaardig (hetblijft tenslotte je broer…) heb gehanteerd. Guilty as charged.

Hij schaamt zich niet voor zijn "broer":

"Schaamte: nee. Een vorm van mededogen vanwege het gebrek aaninzicht en intellectuele bagage: ja. Maar gebrek aan visie voortkomenduit beperkte intellectuele vermogens kun en mag je in principe niemandkwalijk nemen. Het uitermate vervelende aspect in deze context is, dathij zit waar hij zit – en dus als de nieuwe Janmaat invloed kan gaanuitoefenen op politiek gebied."

Tsja, van je ‘broer’ moet je het maar hebben.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in fatwa van de dag, wilders pvv. Bookmark the permalink.

8 Responses to Fatwa van de Dag. Paul Wilders: Stem niet op mijn xenofobe broer

 1. Elisabeth says:

  Wat sneu voor Vrij Nederland, als ze met dit soort onzin-berichten moeten komen.
  Een wanhoopsdaad.

 2. Abjectief says:

  HOAX!!!!

  Vrij Nederland rept met geen woord over een broer van of ene “Paul Wilders”. Zowel op het web als op hun eigen website valt er niks te bespeuren, Allochtonenweblog liegt.

  De betreffende Wilders op het schaakblog is een enkele maand voor de verkiezingen van 2006 aangemaakt en viel meteen met de gewraakte posting in huis, enkele pagina’s later doet marijnissen ook al zijn aantrede, dus het mag wel duidelijk zijn dat dit niks meer is dan onzin.

 3. Fatima says:

  Beste Abjectief, grappige naam overigens, je hebt vast je inburgeringscursus nog niet gehad: Vrij Nederland is een bekend Nederlands opinie weekblad. Je kunt het in een kiosk of supermarkt kopen. Net als andere weekbladen zet Vrij Nederland lang niet alle artikelen online. Het artikel over Paul Wilders staat wel degelijk in het weekblad Vrij Nederland.
  Morgen kunt u nog een exemplaar kopen, vanaf woensdag is er een nieuwe versie. Doe er uw voordeel mee, misschien kunt u er nog wat van leren. Al is het maar dat u niet te snel anderen van liegen moet betichten 😉

 4. Abjectief says:

  Beste Fatima, ik moet je gelijk geven dat het inderdaad in Vrij Nederland gestaan heeft (ik heb de moeite maar even gedaan om een exemplaar onder ogen te krijgen), dus op dat punt neem ik mijn woorden terug, Allochtonen.web.log heeft niet gelogen, waarvoor mijn excuses.

  Maar wat de overige punten betreft blijft mijn betoog overeind. Ik schuif de beschuldiging daarom door naar Vrij Nederland, die getuige het bericht zelf de moeite niet genomen heeft om de bron te valideren.

  Die gegevens waar het profiel van “de broer van” mee is aangemaakt zijn eenvoudig op te zoeken en aan te vullen met verzinsels, de naam “(Paul) wilders” is vervolgens ook snel aangemaakt op het betreffende schaakforum, of welk ander forum dan ook.)

  De datum van inschrijving is ook opvallend: 30-10-2006 , ietsje meer dan een maand voor de nationale verkiezingen. Wilders was toen al een “hot topic”, dus de kans dat iemand zichzelf de naam Wilders heeft aangemeten om lollig te doen is levensgroot, er bevinden zich wel meer mensen onder een pseudoniem, waaronder Marijnissen.

  Gezien de topics waar hij in actief is lijkt het hem wel om de verkiezingen te doen zijn geweest, hij is namelijk voornamelijk actief geweest op het stemwijzer/verkiezingen-topic.
  http://tango.messageboard.nl/9654/search.php?search_author=wilders

  Zijn allereerste posting op het forum is nota bene de gewraakte posting, dat op zich zegt al genoeg over het doel van de aangemaakte account, het is gewoon een grappenmaker, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de schaakclub, die zichzelf de naam van de broer van Wilders heeft aangemeten, dan wel als bijnaam van z’n club gekregen heeft wegens overeenkomstig kapsel of wat dan ook.

  En wat misschien nog belangrijker is gezien de verstreken tijd….

  Het gegeven dat de Volkskrant, het NRC of DWDD en vergelijkbare PvdA-speeltjes nog steeds niet triomfantelijk met dit bericht hebben staan zwaaien zegt al genoeg, er is gewoon niks van waar, als het waar was hadden ze de verleiding om er mee te paraderen nooit kunnen weerstaan….
  En dat laatste gegeven zal zelfs de grootste “optimist” nog aan het denken moeten zetten.

  Vrij Nederland heeft gewoon slecht werk geleverd, een niet-gevalideerd berichtje op een clubforum voor waar slijten is een journalistiek medium onwaardig.

 5. redactie says:

  Beste abjectief,

  Dank voor je laatste opmerkingen. Terecht plaats je vraagtekens bij de juistheid van het bericht.
  Het is daarom dat we het bericht in de categorie ‘fatwa van de dag’ hebben geplaatst en het woord broer tussen aanhalingstekens hebben geplaatst.
  Misschien hadden we explicieter moeten vermelden dat het maar zeer de vraag is of het bericht klopt. Jouw aanvullingen zijn daarom welkom.

 6. Adrie Hazes says:

  Ach, het is niet zo van belang of buitenstaanders deze berichten geloven of niet. Lijkt me in z’n algemeenheid ook lastig als je geen referenties kent. Maar het klopt allemaal wel.
  Als je het wilt checken (en schaken!) dan kom je maar langs!

 7. globetrotter says:

  die paul wilders is gisteren bij paul en witteman geweest, dus een vezonnen naam klopt niet

 8. HINDUSTAN says:

  Wat een desperate strohalmen grijpt met toch beet als men in de picture wilt komen of ergens voor/tegen wilt ageren. Van sommige partijen en groepen verwacht je het, van Paul & Witteman tegenwoordig ook.
  Wat zijn die afgegleden van een kwalitatief hoogstaand actueel discussieprogramma tot het eerste de beste sensatiepraatprogrammaatje zeg.
  Het kan nu zxc3xb3 achter Showbizz-tv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s