"Islamitische cultuur is doordrenkt van erotiek"

Moslimvrouw Arabist Jan Jaap de Ruiter bestrijdt in het nieuwste nummer van Opinieblad VolZin het vooroordeel dat islam en seks elkaar uitsluitende grootheden zouden zijn. Het beeld over de islam wordt meer bepaald door imam Fawaz dan door de vertelsels uit de Duizend-en-een-nacht. Islamitische zedenmeesters schilderen een bijna seksloze islam, maar de Arabisch-islamitische culturen zijn doordrenkt van erotiek en passie.

In de negentiende eeuw trok het al de aandacht van Europese orixc3xabntalisten. Met gespeelde weerzin beschreven zij likkebaardend de xe2x80x98verdorvenxe2x80x99 praktijken in de harems van sultans en lokale machthebbers en de xe2x80x98orgiexc3xabnxe2x80x99 die plaatsvonden in de badhuizen.

De Arabische islamitische wereld kent natuurlijk een strenge religieuze wet, de sharia, en als die wordt toegepast, is dat slecht nieuws voor vrijwel alle mensen die aan seks doen, want er mag maar bitter weinig op dat gebied. Maar die sharia werd eertijds in veel islamitische landen vooral met de mond beleden. De soep werd tot voor kort niet zo heet geconsumeerd als hij werd opgediend.

Bron: VolZin / Nieuwwij

Download hieronder het artikel van De Ruiter

Download: volzin09-18_De_Ruiter.pdf

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s