PVV in diskrediet gebracht door 'extreemrechtse coxc3xb6rdinator'

Nonazixe2x80x98Dat is een goed plan, Doekle (Terpstra) de neonazi die dit land wil uitleveren aan het fascisme uit de rifxe2x80x98 en xe2x80x98Balkenende en Bos zijn twee flikkers die elkaar tot de vuist in de reet zittenxe2x80x98.

Aldus Ruud Sablerolle op zijn inmiddels verwijderde twitter-account (zie DDS). Sablerone is volgens het tv-programma  Nova coordinator van de Haagse afdeling van de PVV. Hij zou in het verleden banden hebben gehad met een extreem-rechtse partij. Zo zou hij gedemonstreerd hebben met Jong Rechts xe2x80″ de jongerenafdeling van de extreem-rechtse partij Nieuw Rechts.

PVV-leiderWilders maakte onlangs bekend alleen in Almere en Den Haag mee tewillen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil LPF-toestanden voorkomen. Dat lijkt niet helemaal te lukken. Tegenover een Haags blad zou Sablerolle hebben laten weten dat hij voor de Haagse PVV de lijst samenstelt. Dit wordt door partijleider Geert Wilders in de Telegraaf ontkend: Deze man heeft wel eens posters geplakt voor ons, zo weet ik nu. Maarhij heeft nooit een officixc3xable functie bekleed en hij heeft al helemaalgeen invloed op het samenstellen van de lijst. Wij hebben hem inmiddelseen mail gestuurd waarin we hem vragen te stoppen met het verkondigenvan deze onzin. En dat wij zelfs van zijn diensten als posterplakkergeen gebruik meer willen maken. Hij heeft ons enorme schade berokkend,terwijl wij ons juist nadrukkelijk distantixc3xabren van extreem rechts."

Wilders en extreemrechts

Geert Wilders probeert publiekelijk altijd zoveel mogelijk afstand te nemen van extreemrechtse organisaties. Volgens een bericht in het NRC van 13 januari 2007 zou een PVV-medewerker in de aanloop van de laatste kamerverkiezingen steun hebben gezocht op extreemrechtse sites als Polinco. De PVV had uit ieder stemdistrict 30 steunverklaringen nodig. Het xe2x80x98antifascistisch onderzoeksbureauxe2x80x99 uit Leidenbestudeerde de handtekeningen die de PVV inleverde en ontdekte tussen de ondertekenaars aanhangers,kandidaten en partijleden van Centrum Democraten, Centrumpartij,Voorpost en CPxe2x80x9986. Meer over de dubieuze aanhangers van Wilders bij Kafka, hier.

In sommige fascistische en nationalistische kringen hebben ze overigens weinig met Wilders op vanwege zijn innige banden met Israel. Zo wordt hij op Stormfront een ‘nep-nationalist’ en een ‘cultuur-marxist’ genoemd. Ook valt er le lezen: "Als de heer Wilders al fulmineert tegen een aanhanger van een mildevariant van het nationalisme, bedenk dan maar eens wat hij zal doen metradicaal nationalistische partijen, zoals NVU en andere kameraden. Hetzal een ware heksenjacht worden, naar voorbeeld van zijn idool JoeMcCarthy. Misschien krijgen we nog een enkeltje Tel Aviv cadeau."

en

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in wilders pvv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s