Hof vernietigt moskeeverbod Essalam moskee

Img_2851De rechter legde vorig jaar onrechtmatig een toegangsverbod op aan vijf bezoekers van de Rotterdamse Essalam-moskee. Zo oordeelt het hof.
Het gerechtshof in Den Haag heeft in hoger beroep het moskeeverbod vernietigd dat de rechter vorig jaar had oplegd aan vijf bezoekers van de Essalam-moskee. Volgens het hof is niet gebleken dat de tegenstanders van het moskeebestuur de rust en orde in het oude gebedsgebouw aan de Rotterdamse Polderlaan hebben verstoord of bedreigd. Dat schrijft Trouw.

Onder de gelovigen van de Essalam moskee woedt al enkele jaren een richtingenstrijd over de megamoskee die in aanbouw is en wordt gesponsord door een rijke sjeik in Doebai. De sjeik heeft het bestuur naar zijn hand gezet tot ongenoegen van een deel van de achthonderd vaste moskeegangers. Zij eisen, tot nu toe tevergeefs, inzage in de bouwboekhouding en willen dat het moskeebestuur bestaat uit Rotterdamse Marokkanen in plaats van uit buitenlandse vertegenwoordigers van de sjeik.

Met de uitspraak is de onenigheid over de nieuwbouw volgens Trouw nog niet opgelost. De opposanten eisen dat het moskeebestuur opstapt en willen via de rechter inzage in de boekhouding afdwingen. Overigens ligt de bouw van de nieuwe moskee stil, naar verluidt omdat de geldstroom vanuit Doebai is opgedroogd.

Lees het hele artikel in Trouw

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s