Nederlandse Moslim Partij doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

De Nederlandse Moslim Partij (NMP) zal volgend jaar meedoen aan degemeenteraadsverkiezingen. Dat verklaarde voorzitter Henny Kreeft uitEmmeloord woensdag. De NMP hoopt in de Noordoostpolder, Almere en Amsterdam zetels te behalen.

De partij van Kreeft bestaat sinds 2007 en heeft een bestuurmet allochtonen en autochtonen, mannen en vrouwen. De vrouwen in het bestuur zijn een bewuste keuze, stelt de frontman. ”Wantvolgens de islam zijn vrouwen gelijk aan mannen. Dat is xc3xa9xc3xa9n vooroordeeldat we uit de weg willen ruimen.”

 De NMP hoopt een positiever imago van de islam te verwezenlijken. ”Wijstreven naar een samenleving die zich kenmerkt door islamitischewaarden en normen. Maar die zijn niet zo veel anders dan de waarden ennormen van de doorsnee-Nederlander”, zegt Kreeft. Hij noemt als voorbeelden gerechtigheid, solidariteit, barmhartigheid, respect en vredelievendheid.

De NMP wil in twintig gemeenten zetels halen en Kreeft hoopt ook inde toekomst mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De Emmeloorder bekeerde zich in de jaren negentig tot de islam en wasin het verleden actief voor D66, de Lijst Pim Fortuyn en de lokalepartij ONS Noordoostpolder.

Bron: NU.nl 

En hier vind je de NMP op Hyves.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s