Wethouder Ossel spreekt steun uit voor Marokkaans jongerencentrum Argan

Freek_osselDe Amsterdamse PvdA-wethouder Freek Ossel (Diversiteit) zal bij zijn collega Asscher (Jeugdzaken) aandringen op de handhaving van het Marokkaanse jongerencentrum Argan. Dat verklaarde Ossel tijdens de conferentie Kwetsbare Helden, een bijeenkomst over de positie van Marokkaanse (vrijwilligers)organisaties.

Het Marokkaanse jongerencentrum Argan is het bekendste onderdeel van het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam (SJA). De gemeente Amsterdam is van plan de subsidie op de SJA met 40% te verminderen. De mewerkers van Argan vrezen dat de aangekondigde bezuiniging voor het bestuur van de SJA aanleiding zal zijn om Argan en de vier andere units van de SJA te sluiten. Freek Ossel verklaarde dat hij zich bij zijn collega Asscher hard wil maken voor het behoud van het Marokkaanse jongerencentrum. Hij maakte daarbij wel de kanttekening dat het uiteindelijk aan het bestuur van de SJA is om te beslissen waarop zij wil bezuinigen.

Taoufik ben Yahia, projectmedewerker van Argan, verklaarde blij te zijn met de steun van Freek Ossel. "Wij waarderen het dat hij het belang van een voorziening als argan onderstreept", verklaarde hij.

Donderdag 18 juni wordt de aangekondigde bezuiniging op de SJA behandeld in de gemeenteraad. Fenna Ulichki (GroenLinks) liet desgevraagd weten dat ook haar partij voorstander is van het behoud van de verschillende units.

Naar aanleiding van de conferentie Kwetsbare Helden, verschijnt later deze week zal op het Allochtonenweblog een artikel over de positie van (Marokkaanse) vrijwilligersorganisaties.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in jongeren, migrantenorganisaties. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s