Het kan altijd nog wat radicaler

De PVV is volop in beweging: steeds grotere groepen moslims moeten weg,economisch schuift Geert Wilders naar links en de partij discrimineertnu vrijuit op afkomst.

xe2x80x98Miljoenen, tientallen miljoenenxe2x80x99 moslims wil PVV-leider Geert WildersEuropa uit zetten, zei hij afgelopen weekend voor de Deense tv. Omdat zij crimineel zijn,dan wel nadenken over of handelen naar de heilige oorlog of hetislamitisch recht. Gisteren krabbelde de In de verklaring zet de PVV weer een stapje terug. xe2x80x98De PVV wil hetmogelijk maken om misdadigers met een dubbele nationaliteit nadenaturalisatie het land uit te zetten. Hetzelfde geldt voor mensen meteen dubbele nationaliteit die bijvoorbeeld de sharia nastreven enweigeren een assimilatiecontract te tekenen waarin dat wordtuitgesloten.xe2x80x99

De dubbele nationaliteit is dus weer terug alscriterium. Daar had Wilders het in Denemarken niet over. Zijn boodschapaan alle moslims met verkeerde ideexc3xabn was: xe2x80x98wij pakken je deNederlandse of Deense nationaliteit af en sturen we je wegxe2x80x99.

DePVV komt nu ook met het xe2x80x98assimilatiecontractxe2x80x99. Een idee dat Wildersdrie jaar geleden opwierp in een interview, maar dat op gespannen voetstaat met Wildersxe2x80x99 huidige opvatting dat moslims geloven in hetislamitische begrip takkiya. Onder een niet-islamitisch bewind mogenzij volgens Wilders van hun geloof xe2x80x98liegen en bedriegenxe2x80x99, desnoodszelfs de koran verscheuren om ongelovigen te misleiden. xe2x80x98Je weet hetnooitxe2x80x99, aldus Wilders. Volgens deze redenering is het voor moslimsfeitelijk onmogelijk te bewijzen dat zij goedwillend zijn en zegt eenhandtekening onder een assimilatiecontract niets.

In dagblad De

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s