Bijleveld blij met uitslag referendum Curacao

   

CuraStaatssecretarisBijleveld is blij dat de meerderheid van de bevolking Ja heeft gezegdbij het referendum op Curaxc3xa7ao. Dat betekent dat het proces vanstaatkundige vernieuwing door kan gaan op basis van de afgesprokenmaatregelen voor goed bestuur, veiligheid, rechtshandhaving en solidefinancixc3xabn. 

Tegelijk is het zorgelijk datzoxe2x80x99n groot deel van de bevolking tegenstemde. Dat lijkt erop te duidendat de tweedeling die al langer op Curaxc3xa7ao bestaat, wordt bevestigd.Dit legt een grote verantwoordelijkheid bij de bestuurders en politicivan Curaxc3xa7ao om de verbinding te zoeken. Daarom is het goed datminister-president De Jongh-Elhage de hand heeft uitgestoken naar deNee-stemmers. Zij deed dit vaker, alleen werd die toen door deoppositie geweigerd.  Staatssecretaris Bijleveld hoopt van harte dat deoppositie in het belang van de bevolking van Curaxc3xa7ao de uitgestokenhand deze keer wel zal pakken.

Bij het referendum stemde 52 procent van de Curaxc3xa7aoenaars Ja en 48 procent Nee bij een opkomst van 67 procent.

Staatssecretaris Bijleveld gaf een reactie op de uitslag in het Wereldomroep-radioprogramma Nieuwslijn. Download de uitzendinguitzending (extern) en de reactie van de staatssecretaris (ter hoogte van 6,5 minuut na het begin van de uitzending)

Bron: ministerie van Binnenlandse Zaken

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Diversen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s