Islam Congres: Wilders is van harte welkom

BomeninmistPVV-kamerlid Geert Wilders is van harte welkom op het eerste NationaalIslam Congres op 16 mei in Amsterdam. Het congres behandelt vragen waarmoslims in de westerse samenleving mee worstelen.

"GeertWilders is in het bijzonder uitgenodigd om eens een discussie aan tegaan met moslims," aldus de organisatoren. Volgens hen hebben Wildersen zijn partijgenoten voor de meeste misverstanden over de islam enmoslims gezorgd.

Het congres wil handvatten bieden aan moslimsin een geseculariseerde samenleving, wat gedaan wordt met behulp vanworkshops en lezingen.

De organisatie spreekt van het grootsteislamevenement dat ooit in Nederland is gehouden. Zeker twintigsprekers zijn uitgenodigd, waaronder de omstreden Khalid Yasin, dieonlangs ook in Nederland was.

Het congres wordt gehouden op zaterdag 16 mei in de Apollohal in Amsterdam.

Bron: IKON

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in wilders pvv. Bookmark the permalink.

9 Responses to Islam Congres: Wilders is van harte welkom

 1. Brullio says:

  Waarom zou je PRATEN met dezelfde lieden, die je met de DOOD bedreigen?

  ISLAM=FACISME!

 2. katootje says:

  “Khalid Yasin, die laatst (19 april 2009) in een docu van Canvas te zien was waarin hij de Saoedische samenleving, waar je mensen met afgehakte handen ziet, xe2x80x98waar de hoofden over straat rollenxe2x80x99 (Yasin maakte hierbij een beweging met zijn handen om rollende hoofden te suggereren) en waar mensen worden gegeseld en gestenigd, prijst. In Saoedi-Arabixc3xab worden mensen tenminste gestraft voor hun wandaden, schreeuwde Yasin, en weet iedereen dus waar hij aan toe is.”

  Carel Brendel,
  http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Poldermoskee.htm

  Ik kan mij voorstellen dat Wilders, plus bewaking, geen zin heeft om op de uitnodiging in te gaan.

 3. Layla says:

  Gelukkig zijn er ook nog Nederlanders die er anders over denken en vinden dat je wel met hen kunt praten zoals Maurits Berger en Martijn de Koning. Wie zegt, Brullio, dat zij jou dood willen.

  En Brendel geeft zoals bij inboorlingenjournalistiek gebruikelijk, weer eens een eenzijdige kant van het verhaal. Zie hier voor het hele verhaal van iemand die tenminste met Yasin heeft gesproken en dus weet waar hij het over heeft:
  http://religionresearch.org/martijn/2009/03/23/khalid-yasin-on-tour-in-the-netherlands/

 4. Saifullah says:

  Layla! Zuster, wat is er met de Vermaners gebeurd?

 5. Carel says:

  Uit het weblog van Martijn de Koning blijkt dus, dat sjeik Yasin de door Peter Breedveld gesignaleerde en door mij beschreven uitlatingen in de bewuste tv-documentaire wel degelijk heeft gedaan. Deze uitlatingen zouden alleen uit hun context zijn gehaald.

  Tijdens zijn eerste door de media gevolgde lezingen in Nederland heeft Yasin zijn vriendelijke gezicht opgezet. Dus is De Koning geneigd om Yasin volledig te geloven.

  In welke context moeten we trouwens zetten dat de christelijke missionarissen en de Wereld Gezondheids Organisatie in Afrika aids hebben verspreid via inentingsprogramma’s? Ook zijn enthousiasme over de doodstraffen in Saoedi-Arabixc3xab ontkracht hij niet door te wijzen op andere vormen van doodstraf in landen als de VS. In de VS staat helaas de doodstraf op moord. In een aantal van de door Yasin geprezen moslimlanden worden volgens de sharia vrouwen gestenigd wegens overspel en homo’s aan hijskranen opgehangen.

 6. Layla says:

  @Saifullah,
  Uit de lucht geschoten helaas…maar we komen wel weer terug.

  @Carel
  Inderdaad uit de context gehaald ja. Nu geloof ik Yasin wel, zolang er geen bewijs van het tegendeel (goede democratische gewoonte, zouden inboorlingen wat serieuzer moeten nemen), maar waar lees jij dat De Koning hem volledig geloofd? Ik zie zijn mening nergens staan. Of is dit weer eens guilt by association? Dit is wat er staat:
  “The problem I must say with these quotes is that they are completely taken out of context. Viewing the DVDxe2x80x99s from which these quotes are taken, do lead to a better understanding of where his convictions come from (which doesnxe2x80x99t mean you have to agree with him and you still may find at the way he states it offensive). ”
  Schijnbaar heeft hij de DVD’s bekeken (saai hoor). Jij ook? Omdat je het zo goed weet? Waar baseer je je beschuldiging aan het adres van De Koning heb.
  (Dit laat niet onverlet dat Yasin idd een betrouwbaar persoon is).

  Dat je de uitspraken niet leuk vindt, kan ik me voorstellen. Fijn dat je zo hecht aan het verwerpen van de doodstraf.

 7. Bernadette de Wit says:

  “Uit de context gehaald” is een van de doodoeners waar orthodoxe moslims of bange moslims (niet meer zo vroom, maar bang voor de straf op afvalligheid) altijd mee komen zodra iemand tekstkritisch naar de heilige islamboeken kijkt of een moslim citeert.
  En de NL sympatisanten doen hetzelfde.

  De context deugt nooit. Alleen als een van de bovengenoemden een vergoeilijkende uitleg geeft, is het citaat naar tevredenheid geinterpreteerd.
  Het is volstrekt zinloos om met deze lieden te discussieren. Het enige wat je kunt doen, is een beetje tegenwicht om te voorkomen dat ze zich al te comfortabel gaan voelen.

  Ewoud of Carel, weten jullie wie dit congres organiseren, uit welke hoek komt dit?

 8. Scottie says:

  Ach, van harte welkom, leugens, als de heer Wilders oprecht van harte welkom door moslism zou worden geheetten, waarom moet Geert Wilders dan een driedubbele lijfwacht hebben?

  Vele moslims hebben geleerd dat je in Nederland om een gesprek moet vragen met als motto: Begrip en Vertrouwen.

  Zolang vele moslims Wilders en vele anderen wensen naar het leven te staan is er van vertrouwen geen sprake. En zolang vele moslims en met name geestelijk voorgangers niet kritisch naar de Koranteksten en alle daarmee samenhangende boeken en teksten willen kijken kan er van begrip natuurlijk helemaal geen sprake zijn.

  Ze doen maar daar in die hal in die voormalige jodenwijk, laat ze maar lekker voor eigen oemmmaa preken.

  Nota bene, de Apollohal. Apollo: Over het algemeen werd Apollo door de Romeinen vereerd als een reddende god, zowel in de nood veroorzaakt door een epidemie of een inval van de vijanden, als in elke andere nood. De interpretatio Romana sloot zich dus aan bij een wezenstrek van de Griekse Apollon aan.

 9. Scottie says:

  Volgens die organisatoren, die moslimvoorgangers hebben Wilders en zijn partijgenoten voor de meeste misverstanden over de islam en moslims gezorgd.

  Het is toch niet te geloven, nou is het Wilders zijn schuld dat moslims in de verstrooing de weg kwijt zijn over de getekenis en zingeving van hun Boek en geloof.

  Als moslims gewoon thuis waren gebleven was er van verwarring over de islam geen sprake geweest. Dan hadden moslims nog gewoon, zoals ze al eeuwen deden hun geloof en cultuur beleefd en kunnen ondergaan. Zeker als ze invallen van vijanden hadden afgeslagen en daartoe de god Apollo offers hadden gebracht, een lammetje, een vet schaap.

  Het is confrontatie van moslims en hun onveranderd geloof en hun blijkbaar vertekende beelden en oordelen over de landen waar ze wilden wonen waardoor de misverstanden zijn ontstaan.

  Moslims die naar het Westen vertrokken lijken een beetje op bergbeklimmers die in hun rugzak uitsluitend kleding voor het carnaval hebben meegenomen.

  Arme mensen, en nu vinden ze Wilders zo belangrijk dat hij als het ware hun Verwarring niet alleen veroorzaakte maar ook Draaglijk moet maken.

  Ik zeg: julllie conferentie over jullie problemen met jullie ontmoeting met het Westen en met jullie oefenwinkels zal heel wat beter verlopen zonder de aanwezigheid van de heer Wilders.

  Op de vuilniswagens in Leiden stond, zo zegt mijn overgrootmoeder wel eens:
  “Houdt uw stad rein”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s