Bezoek van moslimcabaretiers aan Venlo afgeblazen

AllahfunnyHet bezoek dat het Amerikaanse moslimcabarettrio Allah Made Me Funnyzaterdag aan Venlo zou brengen, gaat niet door. Dat heeft hetNederlandse management Refresh Entertainment donderdagavondbekendgemaakt. Het trio wilden de geboorteplaats van PVV-leider GeertWilders spontaan bezoeken om met diens achterban en Wilders-haters tepraten op straat.

Maar volgens de politie in Venlo hebbensommige mensen op verschillende internetfora gedreigd de gesprekken vande grappenmakers te ‘saboteren’, zegt manager Khalil Aitblal.

,,Hetis niet leuk meer, de sfeer is gespannen terwijl die jongens alleenmaar wilden lachen met mensen en een ontspannen gesprek wilden voeren.Ik wil het risico niet nemen dat die jongens iets gebeurt. Daaromhebben we het maar afgeblazen.”

Volgens de Venlose wijkagentMarco Titulaer was er geen reden om aan te nemen dat de boel in Venlodaadwerkelijk zou escaleren. ,,Maar je weet maar nooit; dus ik begrijpdat het is afgeblazen. Het ligt gevoelig. Wel jammer.”

,,Komter eens een positief geluid vanuit islamitische hoek, wordt de boelverstoord”, aldus een teleurgestelde Aitblal. Volgens de manager zijnook de cabaretiers teleurgesteld. ,,Die vonden het leuk om met demensen op straat in gesprek te gaan.”

Bron: Krux.nl Religie / maroc.nl

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in vrijheid van meningsuiting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s