Fatwa van de dag: "Fritsma (PVV) is het schoothondje van Marokko"

SchoothondAldus Tofik Dibi. Het Groenlinks kamerlid deed deze uitspraak na een kamerdebat waarin tot verrassing van de andere partijen bleek dat de PVV als enige partij geen einde maken aan de praktijk dat gemeentenongevraagd de tweede nationaliteit van kinderen uit een gemengdhuwelijk registreren.

Kinderen met een deels Marokkaanse of Turkse achtergrond worden doorbestaande regels automatisch met hun tweede nationaliteit opgenomen inde gemeentelijke basisadministratie (GBA), ook als hun ouders dat nietwillen. Een meerderheid in de Kamer wil deze registratie afschaffen.

De PVV verzet zich echter  tegen het opheffen van de registratie. PVV’erSietse Fritsma noemde het ”ontzettend belangrijk dat we het probleemvan de dubbele nationaliteit kennen”.

PvdA’er Dijsselbloemtoonde zich ”verbluft” over dat standpunt, dat volgens hem betekentdat Nederland uitvoering moet geven aan bijvoorbeeld de Marokkaansenationaliteitswet en Tofik Dibi (GroenLinks) noemde Fritsma ”een verrassend schoothondje van Marokko”. Bron: Nu

Voor wat meer inhoud over dit onderwerp: lees de (Engelstalige) blog van Martijn de Koning: this week’s hype: Dutch citizinship only for babies

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in fatwa van de dag, marokko, wilders pvv. Bookmark the permalink.

1 Response to Fatwa van de dag: "Fritsma (PVV) is het schoothondje van Marokko"

  1. B. de Wit says:

    Ik snap wel waarom Tofik Dibi doet alsof hij hier niets van begrijpt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s