Sadet Karabulut: Stop subsidie Tariq Ramadan

Sadet_karabulut_2009SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft deminister van Integratie gevraagd om een einde te maken aansubsidiering van moslimgeleerde en theoloog Tariq Ramadan. Karabulut:xe2x80x9cHij bepleit islamitische antwoorden op maatschappelijke problemen.Zoals de paus katholieke antwoorden biedt. Condooms zouden aids nietbestrijden, maar bevorderen. Gelukkig is de paus geen adviseur van deNederlandse overheid. Dat is Ramadan echter wel en dat is geen goedezaak.xe2x80x9d

Ramadan adviseert de gemeente Rotterdam over integratie enburgerschap. Dat kostte de gemeente Rotterdam de afgelopen twee jaar1,2 miljoen euro. Karabulut is geschrokken van de zeer homo- envrouwonvriendelijke citaten van Ramadan die afkomstig zijn vancassettebandjes in handen van de Gay Krant. Zo zegt hij: xe2x80x98homoseksueelgedrag is een teken van een aandoening, een stoornis en eenonevenwichtigheidxe2x80x99. En over vrouwen: xe2x80x98Er is een belangrijke regel voorgod (Allah). Als je probeert aandacht te trekken door je manier vandoen, of door het gebruik van parfum, door je verschijning of door jegebaren, dan bewandel je niet de goede geestelijke weg.’

Karabulut:xe2x80x9cRamadan verkondigt ook andere, vredige boodschappen maar heeft vakerdubbele boodschappen. Dat is nu precies het probleem. Iemand dieanti-emancipatie boodschappen verkondigt moet niet op kosten van debelastingbetaler de overheid adviseren. Bovendien moet de minister descheiding van religie en staat in acht nemen. De islam, hetkatholicisme of welk ander geloof dan ook, kan niet het antwoord vanoverheden zijn op maatschappelijke problemen zoals integratie,emancipatie en participatie van migranten en niet-migranten. Deoverheid moet ons belastinggeld besteden aan goed onderwijs, werk enhet bestrijden van segregatie. Niet aan adviseurs met dubbeleboodschappen.xe2x80x9d

Bron, tekst en foto: SP

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

8 Responses to Sadet Karabulut: Stop subsidie Tariq Ramadan

 1. A says:

  “kan niet het antwoord van overheden zijn op maatschappelijke problemen zoals integratie, emancipatie en participatie van migranten en niet-migranten”

  Juist wel, tekenent voor dit seculiere tutje dat ze begint te dansen naar de pijpen van de baas.

 2. Ayberk says:

  Ramadan is een inspiratiebron voor veel moslims die met de combinatie van Europese -en islamitische identiteiten worstelen. Hij heeft antwoorden op, hoe opnieuw overdachte geloofprincipes in de praktijk kunnen worden toegepast voor volledige en volwaardige deelname aan het sociale en politieke leven en voor verandering waar dat nodig is. De man is op dit gebied een specialist, een proffessor. Hij roept moslims in het Westen op hun geloof en hun leven als betrokken burgers met elkaar in overeenstemming te bregen. Dat is ook de reden waarom hij door overheden wordt gevraagd om advies te geven over maatschappelijke problemen. Belangrijk is of zijn advies bijdrage levert aan het probleem; wat die man privxc3xa9 denkt over welke zaak dan ook is in die zin niet relevant.

  Maria Montessori, grondlegger van xc3xa9xc3xa9n van de belangrijkste Nederlandse onderwijssystemen, de Montessori, was openlijk een bewonderaar van de fascist Mussolini. Waarom pleit Karabulut dan niet voor sluiting van alle Montessori scholen? Karabulut zeurt en weet duidelijk niet wie ze voor zich heeft. Ze moet hem ontmoeten zodat Ramadan haar een en ander baanwijs kan maken. Immers door schade en schande wordt men wijs.

 3. BOB VAN MUNTEN says:

  “Juist wel, tekenent voor dit seculiere tutje dat ze begint te dansen naar de pijpen van de baas”

  JUIST NIET, WE LEVEN IN EEN LAND WAAR KERK (MOSKEE) EN POLITIEK VAN ELKAAR GESCHEIDEN ZIJN EN HOREN TE BLIJVEN. ALS JE HET DAAR NIET MEE EENS BEN HOOR JE NIET IN NL THUIS!

 4. Han says:

  Het is niet juist het geloof ter verdediging van een regel of wet te gebruiken. Geloof is een overtuiging welke persoonlijk is, Het kan niet bedoelt zijn om iemand anders in doen en laten te beperken.
  De geschiedenis heeft geleerd dat dit anders denkenden onderdrukt. Wederzijds respect en begrip is natuurlijk wel vereist.

 5. sheremin says:

  Het gaat de (gemeentelijke) overheden ook niet om de Islam, maar om de moslims.

  En in dat geval is het te begrijpen dat er voor Ramadan wordt gekozen, juist voor hem. Gezien zijn deskundigheid op het gebied van identiteit, moslims en (/ in) het Westen.

  Vrees niet Karabulut, het komt allemaal goed.

 6. Vrolijx says:

  Wat is de bedoeling van een laffe reactie op een of andere cassetebandje met onbekende afkomst.
  Als je iets wil bereiken ga eerst met de man in gesprek en/of discussie vraag het hem over belangrijke onderwerpen en dan mag je beslissen.
  Dat lijkt me veel normaler dan steeds joelen over vermeende cassetebandjes.

 7. jos says:

  Ramadan deugt niet. Hij heeft luizen in zijn baard, als u begrijpt wat ik bedoel.

 8. Tedje van Es says:

  @A,25-3-09,20:37…
  Ook taqiyya-specialist zeker…???
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=2724
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8179
  Zie ook mijn reactie bij “hoe herken je”, etc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s