Utrecht opent twee informatieloketten in moskee

In het Utrechtse Overvecht worden vandaag in de Omar Al Farouk-moskee twee informatieloketten geopend, een voor vrouwen eneen voor mannen. De stichtingen Ward en Stiva daarvoor 100.000 euro uit het gemeentelijkactieplan voor de Vogelaarwijk Overvecht. De loketten zijn op proef enworden na een half jaar gexc3xabvalueerd.

Pikant detail is dat het vrouwenloket een uur eerder sluit dan het mannenloket. Eendirect betrokkene geeft op de website Alles over Utrecht aan dat dit een bewuste keus is: xe2x80x9cDan zijn devrouwen op tijd thuis om te koken.xe2x80x9d De loketten zijn geen gemeentelijke loketten zijn. Er wordt doorverwezen naar andere loketten. De gemeente hoopt op deze manier moeilijk bereikbare bewoners te bereiken.

De gescheiden loketten hebben inmiddels voor veel ophef gezorgd. De VVDheeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over het project. Zo vraagt VVD’er De Krom: "Denkt u dat een uur voldoende is om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten en heeft u overwogen dit initiatief van de gemeente Utrecht in te voeren voor de gehele rijksoverheid, zodat alle vrouwelijke ambtenaren hun huishoudelijke taken naar behoren kunnen verrichten?" Ook vraagt De Krom zich af of de gemeente heeft overwogen het mannenloket een uur later te openen, ‘zodat de hardwerkende man tijd wordt gegund om uit te slapen’.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in integratie. Bookmark the permalink.

1 Response to Utrecht opent twee informatieloketten in moskee

 1. annette van erkel says:

  Ik zoek het adres van het nieuwe Berbers cultureel centrum papillon in den Haag

  kunt u mij daar aan helpen???
  BVD
  hoogachtend, Annette van Erkel
  averkel@ziggo.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s