Hype van de dag: Marokkanen volgen cursus tasje jatten

TasjeJonge Marokkaanse Nederlandersworden in het politiedistrict Gouda klaargestoomd als tasjesdief. Ze krijgen een opleiding op een parkeerterrein. Hoewel het aantal tasjesroven in Gouda het afgelopen jaar is gedaald met behulp van lokoma’s ziet Pattijn reden voor bezorgdheid. Dat verklaarde politiechef Joep Pattijn op Radio West.

Pattijndoet zijn uitspraak naar aanleiding van de jaarcijfers van zijndistrict over 2008. Volgens de politiechef zijn enkele jonge Marokkanenop dit moment aan het oefenen op tasjesroven en houdt de politieHollands Midden serieus rekening met een toenemend aantal tasjesrovenin Gouda.

Volgens Pattijn heeft de politie Gouda bij een geheimeoperatie waargenomen hoe jonge Marokkanen bij elkaar op de fiets aanhet oefenen waren om fietstassen te openen. Omdat het niet gaat om eenwetsovertreding kan de politie de jongens niet aanhouden. Wel geeft depolitie vanaf nu prioriteit aan de aanpak van tassenroof.

Tip van de politie: sluit je fietstas altijd goed af!

Op de verschillende webfora, zoals Elsevier leidt dit tot uiteenlopende reacties, varierend van "die jongeren volgen tenminste nog een opleiding" tot de oplossingen "enkele reis Marokko" en "afschieten".

Bronnen: Leiden westonline.nl

    Bekijk het videoverslag     Beluister het audioverslag  
      Politie: Marokkaanse jongeren getraind om tasjes te stelen       Pattijn: Marokkaanse jongeren oefenen in tasjes stelen
Pattijn: tips om diefstal tegen te gaan
 
 

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in hype van de dag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s