Poldermoslima Hoofddoekbrigade

HofdkWerkgevers die vrouwen met een hoofddoek discrimineren, moetenuitkijken. Zij kunnen te maken krijgen met de PoldermoslimaHoofddoekbrigade. Dat is een nieuwe organisatie die zich inzet vooreerlijke kansen voor vrouwelijke moslims op de arbeidsmarkt, zeibestuurslid Nora el Jebli (31) dinsdag.

De Hoofddoekbrigade wildiscriminatie vooral tegengaan door het gesprek aan te gaan metwerkgevers. ,,Het idee is eigenlijk om te laten horen dat we er zijn,daarna om een dialoog te beginnen”, aldus El Jebli, die als accountantvoor het Amerikaanse bedrijf Toolsgroup werkt.

Het eersteinitiatief is al een feit. Zaterdag organiseren de moslima’s eenconferentie in de Al Kabir moskee in Amsterdam. Daarbij aanwezig zijnonder anderen voorzitter van vakbond FNV Agnes Jongerius en de stadsdeelvoorzitters Fatima Elatik en Martin Verbeet. Ook wordt de eerste Hoofddoekprijsuitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft ingezet voor demaatschappelijke acceptatie van de hoofddoek op de werkvloer.

ElJebli benadrukt dat moslima’s niet in een slachtofferrol moetenkruipen. ,,We willen niet zielig gevonden worden.” Maar ze vindt datvrouwen met een hoofddoek ook geen ongelijke behandeling hoeven teaccepteren. ,,Er is discriminatie, vooral op hogere functies.”

De Poldermoslima Hoofddoekbrigade is een initiatief van drie moslima’s van de al langer bestaande stichting Ibno Khaldoun.

Bron: Krux.nl Religie / De Pers

Link: meer informatie over de conferentie, kijk hier

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s