Britten moeten zich schamen

Wildersxiv216x300 Wilders geweerd in Engeland! Op donderdag reist blonde Greet toch afnaar het land van Brown, bobbyxe2x80x99s en boobies. Het zal tevergeefs zijn.Het is allemaal nogal ironisch: Britse wetgeving die Wilders waarschijnlijk zelf zou omhelzen, doet hem nu de das om.Verscherping van de regels zorgt ervoor dat Engeland makkelijkerbuitenlandse extremisten en haatzaaiers buiten de deur kan houden, nade aanslagen in Londen in 2005. De bewijslast is, sinds deaanscherping, omgedraaid. Buitenlanders die van extremisme wordenverdacht, moeten zelf bewijzen dat ze niet extremistisch zijn. Ikgeloof niet dat Geert Wilders de film xe2x80x98Fitnaxe2x80x99 als geslaagdbewijsmateriaal zal aanvoeren.

Het is te belachelijk voor woorden dat een Tweede Kamerlid niet eenander land van de Europese Unie kan binnenkomen vanwege zijn of haarmening.
Hetzelfde zou wat mij betreft overigens gelden voor elke Nederlander.Het is beschamend dat we in het Westen onze maatschappij op slot gooienvoor woorden, om het vrije woord en een vrije samenleving tebeschermen. De Britten zouden zich moeten schamen voor hun wetten:bedoeld om terrorisme tegen te gaan, maar met bizarre gevolgen.Onderling de grenzen sluiten lijkt me niet de oplossing. Of je het numet Wilders eens bent of niet.

Of Wilders vervolgens de film xe2x80x98Fitnaxe2x80x99 moet kunnen vertonen, datmoeten de mannen en vrouwen met hun eigen rare pruiken zelf maaruitmaken. Het lijkt me weinig toevoegen, of het moet zijn dat de ledenvan het Britse Hogerhuis niet bekend zijn met het internet. Maar goed,het kwaad is al geschied.
Wilders krijgt nog meer aandacht. Engeland speelt Peroxide Pim in de kaart.
En daarvoor moeten ze zich nog het meest schamen.

Arnoud Boer is redacteur bij het weblog Geencommentaar en betrokken bij diverse digitaleinitiatieven. Hij heeft ook een eigen website. Deze blog is behalve op GeenCommentaar ook verschenen op Sargasso

de illustratie, wilders XIV, is van sargasso
 

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in arnoud boer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s