xe2x80x98Eerlijke Kansen op de Arbeidsmarktxe2x80x99

HofdkAfwijzing van de slachtofferrol betekent niet dat je discriminatie dan maar moet accepteren. Op zaterdag 21 februari 2009 (13.00 uur – 18.00 uur) organiseert de Poldermoslima Hoofddoekbrigade in moskee Al Kabir (Weesperzijde 76, Amsterdam) de conferentie ‘Eerlijke Kansen op de Arbeidsmarkt’. De bijeenkomst staat in het teken van discriminatie op de arbeidsmarkt en de bestrijding daarvan, toegespitst op de discriminatie van moslimaxe2x80x99s en dan vooral hoofddoekdiscriminatie.

Exc3xa9n doel van de arbeidsmarktconferentie is kritische discussie over, of liever nog het zetten van een stap in de richting van een arbeidsmarktconvenant xe2x80x98eerlijke kansenxe2x80x99, met als doel een effectiever diversiteits- en antidiscriminatiebeleid.  Belangrijk is dat er een proces op gang komt waardoor zoxe2x80x99n convenant niet tot mooie woorden beperkt blijft maar ook echt tot de praktijk doordringt. Om het niet te laten verworden tot de zoveelste papieren tijger, kiezen de initiatiefnemers voor een activistische benadering, waarbij regelmatig de publiciteit wordt gezocht en gewerkt wordt met een volgsysteem. Tijdens de conferentie leiden deskundigen niet alleen in over (hoofddoek)discriminatie op de arbeidsmarkt en praktijktestonderzoek, maar wordt ook gediscussieerd over diversiteitsbeleid en wet- en regelgeving en expliciet gekeken naar mogelijke oplossingen aan de hand van eerder opgedane ervaringen.

Flavia Reil (Hoofd Diversiteit en Integratie Gemeente Amsterdam) verricht de opening. Ingeleid wordt door Igor Boog (Teamleider Onderzoek en Documentatie van het Landelijk Expertisecentrum van Art.1) en Frank Bovenkerk (UU/IMES). Ceylan Weber (Adviseur en Publicist op het gebied van Emancipatie en Islam) is gespreksleider. Zij neemt interviews af van onder meer Piet van Geel (Commissielid van de Commissie Gelijke Behandeling) en Martin Verbeet (Stadsdeelvoorzitter Oost-Watergraafsmeer, Amsterdam), en leidt de paneldiscussie met Agnes Jongerius (Voorzitter FNV), Doekle Terpstra (Voorzitter HBO-raad), Fatima Elatik (Stadsdeelvoorzitter Zeeburg, Amsterdam), Khadija Azahaf (Stichting Ontsluiert) en Nora Asrami (Landelijk Islamitische Vrouwen Netwerk). Uiteraard krijgt het publiek in de zaal ook de gelegenheid zich in de discussie te mengen. Tijdens de conferentie wordt een xe2x80x98Hoofddoekprijsxe2x80x99 uitgereikt aan een bedrijf dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de maatschappelijke acceptatie van de hoofddoek op de werkvloer.

U kunt zich voor deze conferentie aanmelden via: poldermoslimahoofddoekbrigade@gmail.com.
Vermeldt u daarbij uw naam, emailadres en eventuele functie/organisatie. Deelname is gratis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roemer van Oordt: 020-6924722 (zasja@planet.nl)

Poldermoslima Hoofddoekbrigade is een initiatief van Ibno Khaldoun,
ondersteund door Zasja en ACB Kenniscentrum.
Deze conferentie is mede mogelijk gemaakt door een financixc3xable bijdrage van de gemeente Amsterdam.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat, discriminatie, economie, emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s