Vertaalfout Algemeen Dagblad leidt bijna tot spoeddebat over Khalid Yasin

Khalid_yasinDe islamitische prediker sjeik Khalid Yasin heeft niet verklaard dat Geert Wilders moet worden gegeseld. Dat was eerder door het Algemeen Dagblad gesuggereerd. 
De PVV eiste op basis van dit bericht dat Yasin gevangen gezet zou worden of het land moest worden uitgezet. Ook wilde de PVV een spoeddebat over de kwestie.

Het AD erkende vandaag dat er sprake was van een vertaalfout: "Yasin had het in de lezing, die hij afgelopen vrijdag op de Islamitische   Universiteit Rotterdam hield, in het Engels over een ‘judicial slap on the   wrist’. Dat is abusievelijk vertaald als een ‘traditionele afstraffing cq   geseling’. Yasin bedoelde er echter mee dat de PVV-politicus een ‘juridische   tik op de vingers’ zou moeten krijgen."

Een woordvoerder van Ontdek Islam liet eerder al weten dat er sprake was van een vertaalfout. De islamitische prediker zou in het Engels hebben gezegd dat Wilders ,,een juridische tik op de vingers” moest krijgen, maar die uitspraak is door het AD verkeerd vertaald. De organisatie heeft de lezing van Yasin online gezet. Zie ook hieronder.

Sjeik Khalid Yasin zei vandaag te betreuren dat onderdelen van zijn speech verkeerd zijn vertaald. De PVV heeft geen behoefte meer aan een debat over sjeik Khalid Yasin,met ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Eberhard van der Laan(Integratie). Dat liet Tweede Kamerlid Sietse Fritsma zondag weten. Zomeldt dagblad De Pers.

Bron: NRC

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam, vrijheid van meningsuiting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s